måndag 28 oktober 2013

Lugnet före stormen?

Höstlov hos oss i dag.
Det pratas om att en storm är på väg och jag känner mig lite orolig över det.
Minnet av stormen Gudrun bleknar inte i första taget.
Då satt jag här hemma själv med två hundar och visste inte vilket rum jag
skulle befinna mig i. Var livrädd att träden skulle falla på huset.
 
 
Vårt hus har skog både framför och vid sidan om.
Innan Gudrun hade vi även skog bakom huset.
Träden föll som plockepinn, det var helt otroligt, det lät som pistolskott
när de gick av. Minns att jag öppnade dörren i mörkret för att försöka kunna
se hur många träd som låg på marken. Det var ett öronbedövande sus som mötte
mig, vilka otroliga krafter det kan bli av vinden. Då känner man sig ganska liten.
Natten var hemsk.
 
Morgonen därpå möttes jag av en magisk tystnad.
Allt var så stilla att man knappt vågade titta ut.
Jag tog med mig hundarna och gick ut för att se förödelsen.
Vägen var inte framkomlig av alla träd som låg på varandra.
Det var en otrolig syn!
 
Håll nu tummarna att det inte blir lika illa denna gången!
 
 


26 kommentarer:

 1. Det håller jag verkligen tummarna för. Har faktiskt ingen koll alls på stormens framfart i Sverige. Hit har den inte nått i varje fall. Kram.

  SvaraRadera
 2. Här väntar vi också på stormen, gillar inte heller när det blåser så mycket. Men vi håller tummarna att media och SMHI har fel denna gången. Tack för kommentaren om mina kottar, det är ett enkelt men roligt pyssel.
  Önskar dig en dag utan storm
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Här är planerna att ha allt så klart man kan inför en eventuell storm, Gudrun var inte rolig här heller. Jag vakade den natten och strömmen gick och alla telefoner var utslagna. Men jag lyckades ringa ett samtal på min privata mobil till anhöriga så de kunde komma in och det är jag så glad för. Vi hoppas att de har fel denna gången. Men vi chansar inte utan bunkrar upp med ved och förbereder mat till djuren i god tid.
  Kram

  SvaraRadera
 4. God morgon Anna!
  Stormen Gudrun måste ha varit förskräcklig och smått ofattbar att uppleva. Kan förstå rädslan och chocken efteråt, förödelsen var ju total. Så fint ni bor, ser jätte mysigt ut! Jag håller tummarna att dagens storm passerar i lägre styrka än väntat. Vi funderar på att flytta ner till annat rum med Lilleman i natt då vårt sovrum ligger intill en gigantisk bok och skogsdunge. Åt andra hållet är det visserligen några träd men vindriktningen är annan. Vi får se, kanske har de missbedömt vindstyrkorna. Det får en att förstå att det är naturen som håller i rodret iaf. Höstlov här med. Önskar er en fin vecka Anna!
  Här väntar biblioteket med pojkarna.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hemskt att ni ska vara så drabbade av stormarna!
  Det vi gnäller över här hos mig är liksom som lite regn jämfört med vad ni har...
  Håller tummarna för att ni ska slippa det!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Ja Gudrun glömmer man inte i första taget. Sedan dess har de "övervarnat" varje gång det har kommit in en storm.
  Det blir lite som Peter och vargen, man blir lite blassé av alla varningar. Men varje gång så känner sig orolig ändå.
  Här blåser det redan rätt rejält.
  Ha en fin dag!
  Kramen

  SvaraRadera
 7. På den här sidan kände vi inte av Gudrun så väldigt mycket. Nu blir man ju van vid blåst när man bor på en ö. Men här stod träden kvar och inga stora olyckor. Vi håller tummarna för att denna storm mättas av.
  /P
  http://dogladyn.blogg.se

  SvaraRadera
 8. Jadu, det skall bli spännande att se vad det blir av den här stormen, förhoppningsvis inte så mycket som det befaras. Här har det inte börjat blåsa det minsta än, men jag tänkte att jag iallafall skylle gå ner och ställa ner våra cyklar i källaren. Inte så fasligt kul om de skulle blåsa iväg!

  Kram på dig!

  /Anna

  SvaraRadera
 9. Ja hört att ni får storm neråt, hoppas att den inte blir så stor som de säger, vi verkar klara oss uppåt här,
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Hoppas verkligen att stormen mattas av innan den kommer in över Sverige. När stormen Gudrun slog till då bodde jag fortfarande i lägenhet vilket kändes skönt med tanke på hur det blåste. När stormen Per kom in då var vi däremot i huset i Hult och skogen nedanför oss såg ut som ett gigantiskt plockepinn. Fördelen nu är att det är betydligt färre träd :) Liza

  SvaraRadera
 11. Gud så hemskt med stormen Gudrun.....här blåste det också ner träd överallt.....men jag tror vi här uppe (Sundsvall) klarar oss från stormen den här ggn....visst blåser det nu....men det är som en vanlig blåsig dag.....
  Håller tummarna ;))
  Kram bia

  SvaraRadera
 12. Också gått och tänkt på stormen Gudrun här idag, men tack och lov har vi tagit bort alla stora träd runt huset sedan dess!
  Här regnar det och blåser så flaggstången ser ut att vilja gå av på mitten!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 13. Wiggo var 3 mån när Gudrun var här, jag var väl i en amningsbubbla för jag minns bara att vi hade strömavbrott några dagar...
  Idag (alldeles nyss) har kommunen beslutat att stänga alla idrottsanläggningar kl 15
  Så hockeyträningen är inställd, dom vill att man hämtar upp barnen innan kl 15 från dagis, än har det inte börjat blåsa så farligt men det kommer kanske???

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 14. vi hoppas verkligen på mildare vindar den här gången... jag har ju flyttat från landet till lite mer civilisation och behöver inte oroa mej för strömlöst och sådana saker. Men lite läskigt, det är det allt!
  Och barnen, de är hos kusinerna i skåne. Skulle tippa på att det blåser en hel del där med!

  SvaraRadera
 15. Hemskt!! Storm är hemskt och jag hoppas verkligen att det inte blir så illa hos er!!

  Kram

  SvaraRadera
 16. Du bor så fint där vid skogskanten - när det INTE stormar!!!
  Jag håller verkligen tummarna för att du slipper lika hemska stunder som "förra gången". Hujedamej. Storm ser jag då rakt ingen nytta med. Här har det börjat "ta i" runt knutarna så i kväll hoppade jag över kvällspromenaden nu när jag inte behövde gå ut...
  Annars har jag inga problem med att ta mig ut på egen hand men just när det viner runt knutarna kändes det onödigt att "utmana ödet". Jag gick ju i morse. ;)

  SvaraRadera
 17. Jag hoppas verkligen att du får en lugn kväll och natt. Lugnare än Gudrun i alla fall! Här var det lugnt länge men nu har det friskat i!

  Kram

  SvaraRadera
 18. Ja hu, stormen Gudrun och sedan Per glömmer vi inte i första taget. Jag kommer aldrig glömma ljudet av alla träd som föll och det öronbedövande dånet då de slog i backen. Och den hemska tystnaden dagen efter och förödelsen som var enorm. Då inser man hur små vi är mot naturens krafter.

  Jag hoppas ni har klarat er bra ikväll? Här har stormen rasat i flera timmar men verkar äntligen vara på väg att bedarra. Vi har hört hur träd även denna gång har fallit men vi får vänta tills imorgon för att se vilken förödelse det har blivit. Vi hoppas på det bästa.

  Ta hand om dig Anna!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 19. Verkar som att det mojnat i er del av Sverige nu, nu är det vår tur men enligt prognoserna ska det bli ganska OK ändå.. Vi hoppas på det! Kram Sara

  SvaraRadera
 20. Tänker på Er massor och undrar hur det gått. Hoppas att vädrets makter varit snälla!

  Hos oss blev det ju ingen varning, det blåste lite mer än vanligt kanske men absolut inte ens i närheten av storm.
  Har känt på vädrets makter några gånger men kan inte ens föreställa mig hur det är att vara mitt i en storm som Gudrun. Hua!

  Kram!

  SvaraRadera
 21. Hoppas att stormen varit skonsammare denna gång, här nere har den ebbat ut och idag är det lugnt igen.
  Önskar dig en fin höstdag! Kram Christina

  SvaraRadera
 22. För oss som lyckligtvis slapp ha "Gudrun" hos oss är det svårt att ta in hur ruskans illa det måste ha varit! Hu! Hoppas det blev lugnare den här gången hos dig. Här i Sörmland regnade det mest kraftigt igår kväll, men ingen blåst vad jag kunder märka av. KRAM Milla

  SvaraRadera
 23. Hej. Hoppas ni klarade er bra i stormen! Kram

  SvaraRadera
 24. Hoppas det gick bra med stormen! Så otroligt vackert ni bor:-) Sv: Tack, jag trivs så bra i kort hår! Ha ett fortsatt skönt lov!

  SvaraRadera
 25. Hur gick det för er? Upp till oss i Östergötland orkade den knappt men jag var oxå rädd innan med tanke på hur Gudrun förstörde.

  SvaraRadera
 26. Fy vad hemskt det är som jag läser. Minns ju hur Gudrun höll på här med och de 11 följande dagarna utan ström och 21 dagarna utan telefon, men det gick inte till så som hos er! Vi är omringade av skog här med, men inte så inpå knuten!
  Vi hade goda vänner på besök som bestämt sig för att åka hem på natten. Först fick de vända en gång och komma tillbaka för att sedan åka en gång till - vansinnigt!! De kunde ju sovit över!

  Här blev det knappt någon Simone, det drog lite i huset, men inte mer. Vi som väntade så och hade förberett oss in i minsta detalj ;-)

  SvaraRadera