lördag 1 februari 2014

Självhushållning

Det är första lördagen i februari.
 
 
Det är grått och vitt ute.
 
Vi har en lugn förmiddag inne.
Bara myser.
 
Diskuterar om självhushållning.
Vi är lite på den vägen men vi vill mer.
.
 
Det blir en skön lördag tillsammans....
 
 
 


12 kommentarer:

 1. Mysigt med en lugn lördag och en skön start. Testade första klassen av Yoga idag, så jag känner mig väldigt lugn och harmonisk,men lite öm. Träningsverken kommer, det känner jag. Jag kommer gå en gång i veckan i klass, sen ska jag försöka själv två gånger till, men om det blir verkligt återstår och se. Skönt var det i allafall.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 2. Det låter härligt! Om man så bara kommer en liten bit mot självhushållning så har man vunnit en stor seger i livet.
  Ha en fortsatt fin lördag.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Jag tror vi befinner oss på samma våglängd! Vi pratar mkt om detsamma hemma hos oss, som du vet gillar vi ju att odla grönsaker och drömmer ju nu om höns. Gick just in på din blogg för att länka till den på ett inlägg om höns jag höll på med och så ser jag namnet på ditt senaste inlägg; självhushållning och blev så glad! Jag slukar just nu paret Mandelmanns underbara "bondepraktika" i modern tappning och bara älskar den. De har en jätte fin gård i en vacker dal i östra Skåne. Har besökt den några gånger sommartid.
  Angående resor så väntar faktiskt en vecka på Mallorca i april, då vi bor hos mina föräldrar där blir det prisvärt och också en mysiga vecka med dem i en miljö jag älskar.
  Allt för idag, njut er mysiga lördag, vi gör detsamma. Stora sonen och mannen har tänt en brasa här i köket och sitter på golvet och ritar. Lilleman sover sött i sin vagn. Life is good, inte sant! Tänkte på det du skrev hos mig häromdagen om att leva i nuet, jag tar till mig av det och njöt min morgonrunda med bebis och hund lite extra!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Samma gråa väder som hos oss. Idag har vi fått plusgrader också så snön blir så tung.
  Det närmaste självhushållning jag kommer är under sommaren då jag odlar lite grönsaker...

  Trevlig helg!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 5. Det låter riktigt spännande. Vet att du har skrivit om kaninuppfödning förr, har ni tänkt andra djur samt odlingar?

  SvaraRadera
 6. härligt att få vara tillsammans... spännande att få höra mer om era tankar!
  Ha det så gott, kram...!

  SvaraRadera
 7. Härliga funderingar. Självhushåll skulle jag velat haft men nu känns det som om tiden runnit iväg. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Självhushåll är bra, vi försöker med det så mycket det går så jag hejar på dig i dina tankar.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Självhushåll är spännande men väldigt långt från vår vardag. Förutsett att vi i te kan leva på Basilika, sågspån och hundhår? Man kanske kan krydda med lite hundklor? Annars finns ju variation, sträv foxpäls, mjuk Cockerpäls, pudel eller Lagottohår. Internationellt också, spansk vattenhund, engelsk Springer eller Setter. Ja, kanske? Eller, nej! Jag vill nog ha korv ibland.
  /P

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig bild på dig och din lilla!
  Och härliga funderingar.

  Skön söndag till dig//Kram Hannis

  SvaraRadera
 11. Så roligt att ni har börjat fundera! Jag kan verkligen rekommendera er att börja tänka lite så i alla fall. För varje liten sak jag gör så har jag kommit en bit på vägen, tänker jag. Och det gör mig så rik! Inte på pengar kanske (eller jo, lite! mer pengar i plånboken) men på kvalité! Livskvalité, kostkvalité och tidskvalité!

  Böja försiktigt, uteslut en avdelning i mataffären- brödavdelningen är enkel att börja med. Fortsätt att minska inköpen, vi har nu slutat att köpa kyckling helt, från sommaren köper vi inga ägg (möjligtvis under rugg men då enbart KRAV och i nödfall till bak och matlagning). Vi har beslutat oss för att äta minst 2 dagar vegetariskt (superenkelt egentligen!). Sambon jagar en del och vi köper också kött från någon i jaktlaget. Jag hoppas att vi snart kan hitta någon bonde att köpa gris av, stycka kan vi göra själva. Och det vore fantastiskt att kunna köpa mjölk från någon eko-bonde och kunna stryka mejerihyllan så gott som.
  Nu ha vi tyvärr inte mycket odlingsyta där vi bor nu men det blir det förhoppningsvis mer av i framtiden. Mycket grönsaker som ska förvällas och frysas, eller tillagas för att konserveras, eller torkas, eller, eller, eller! Möjligheterna är många och varje liten del bidrar till sitt =D

  Vilka drömmar det skapar hos mig! När utrymme finns så önskar vi ha djurhållning för eget bruk. Gris, får och olika fjäderfän, eventuellt köpa in några stutar på våren som får beta sig stora till hösten. Ett stort land för odling i större skala och enkla växthus som ger värme och vindskydd till ömtåliga grönsaker.

  SvaraRadera