onsdag 6 november 2013

Om kvällen

I går på förmiddagen när Vera var i skolan så passade jag och Frans
på att åka in till biblioteket. Det blev ganska mycket lånat.
38 st böcker fick vi med oss hem.
 
 
Så här ser det ut om kvällarna hos oss.
Vi ligger tätt, tätt tillsammans i Frans säng.
Jag läser först den boken Frans har valt och sedan tar vi den som Vera valt.
En mysig lugn stund tillsammans.
Varje kväll.
 
 


16 kommentarer:

 1. å den där tiden är oslagbar, Här har vi den också fast i soffan i mysrummet och med Emilboken i högsta hugg;)
  Ha en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut Anna! Här läses det också böcker om kvällarna, för storebror. Men lillebror sitter gärna med och lyssnar han med allt oftare. Favoriten just nu är en bok med sånger i där melodier spelas och vi sjunger. Vår lilla bebis jollrar som bara den till låtarna. Underbart! Var på Mallorca gifte ni er? Jag har bara varit på Kreta, Då mina föräldrar har hus på Mallorca blir det dit vi främst åker dels av ekonomiska skäl men också för att det är mysigt för oss och barnen och umgås med dem.
  Nu barnvagnspromenad!
  ha en fin dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj då har ni att läsa nu ett tag, så mysigt. Ja, får se hur jag gör sedan, man är nog inte så kaxig då man väl är där, skratt

  SvaraRadera
 4. Såå mysigt! Här läser vi också varje kväll, världens bästa avslutning på dagen!!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Verkligen mysigt! Våra barn börjar att bli lite större nu (9 och 10 år) och det är inte alltid de vill ha saga längre. Igår sa tioåringen att hon kunde tänkta sig saga för min skull, de är onekligen rara de där små. Kramar Liza

  SvaraRadera
 6. Oj det var många böcker ;-) vi har alltid läst för Wiggo! vi läser varje kväll för Wiggo och nu när han är lite äldre så är det ju tom lite roligare/spännande böcker att läsa! Absolut en mysig stund!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 7. Det är bästa stunden på kvällen med en sömnig trollunge bredvid sig i sängen och en bra saga. Vad mysigt det ser ut på bilden!
  Ja vi tänkte åka ner en dag på hönsmässan. Tänkte det skulle vara roligt att få se lite nya raser bl.a.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så mysigt...den delen kan jag sakna nu när mina barn är stora (20&23) och knappast vill ha en mamma bredvid sig som läser en bok för dem. Men gud så mysigt det var...och jämt somnade jag där brevid.

  Vad skönt att du kan njuta av mörkret nu och uppskatta istället för må dåligt.

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 9. läsa tillsammans på kvällen är mysigt, något vi också alltid försöker prioritera...!

  SvaraRadera
 10. Oh, vad jag saknar de där härliga stunderna på kvällarna när jag läste god natt sagor för mina barn, Mamma Mu var/är min favorit, nu får jag nöja mig med korta stunder av mys i tv-soffan med dottern och vara glad när sonen visar sig utanför sitt rum överhuvudtaget ;) var ålder har sin tid...

  SvaraRadera
 11. Det är en superviktig stund på dagen det där. Här är det gubben som får den äran ;) Jag låg och läste
  för de två äldre grabbarna. Ser verkligen supermysigt ut!
  Kramen

  SvaraRadera
 12. 38 böcker! Det låter som ett lånerekord! Jag älskar att läsa högt för barnbarnen, men nu går jag också och funderar på om
  det finns något behov på något äldreboende av någon som kommer och läser ibland!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 13. Åhh så jag saknad det där. Min "lillknodd" är ju 14! Hur det nu kunde bli så?
  /P

  SvaraRadera
 14. Jag älskar bibblan, har alltid gjort det. När jag gick i skolan hängde jag på bibblan både på raster och efter skolan i väntan på bussen. Jag har alltid läst mycket och vi har även läst för barnen både bilderböcker och kapitelböcker. Rekommenderar Sandvargen av Åsa Lind som vi läst högt för alla barn i omgångar. Nu läser 14 åringen tjocka böcker på engelska, 12 åringen läser till och från, 9 åringen läser även han tjocka kapitelböcker och 6-åringen har precis börjat lära sig läsa och vill gärna höra sagoläsning på kvällen. Hur roligt som helst!

  Hönsmäss låter jättekul, trist att det är så långt emellan... var kan man hitta hönsskylten ni har? Har sett den på flera ställen och hade gärna haft en egen här på gården.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Vi läser också alltid för våra barn om kvällen - om det inte har blivit på tok för sent om helgen och så.

  Jag är säker på att det var därför som vår store son lärde sig att läsa, efter ett tag började han fråga om bokstäver i texten när han läste och vips så kunde han läsa ord och sedan en hel text. Innan han ens hade börjat ettan! Härliga unge <3

  38 böcker måste vara rekord, jag tycker att det är lite jobbigt att låna ca 10 - 12 stycken för att man måste leta upp alla i huset sedan när de ska lämnas tillbaka ;-)

  SvaraRadera
 16. Å, vad härligt. Jag har goda minnen av högläsning både från min egen barndom och från mina barns. Det är fina traditioner att föra vidare. Himmel och pannkaka så många böcker det blev när ni lånade men de går nog åt ganska snabbt ändå.
  Mysig bild!

  SvaraRadera