tisdag 10 december 2013

Viktigt med närhet

Jag tycker om att läsa de där bloggarna som känns jordnära.
Har märkt att jag dras till dem mer och mer.
En av dem är Lev mer på mindre
Maria som driver bloggen skrev häromdagen ett sånt bra inlägg om
hur viktigt det är med sex, kramar och fysisk bevisad kärlek  i ett bra
förhållande, så jag ville sprida det vidare.
 
Hon citerar Denise Rudberg som sagt i en intervju i samband med sin
skilsmässa: - "Egentid och chokladmassager för 2000 spänn är bara en väg
mot splittring. Man ska lägga tid på varandra istället; massera varandra och
ligga med sin man. Jag tror på riktigt att folk ligger alldeles för lite! Vi har
så höga krav på våra vardagsliv att ömhet och närhet stressas bort."
 
 
Det låter ju inte klokt att stressa bort det som är bland det viktigaste vi har
men är säker på att det är en verklighet för många.
 
Läs mer inne hos Maria
 
 
 


16 kommentarer:

 1. Jag tror också att det är så.
  Man ska tänka på sig själv i en relation men om det är det viktigaste så tror jag att man kanske hamnar lite för långt ifrån varandra. Och det där med att ligga mera, det tycker jag att man ska göra oavsett om man har en relation eller inte.
  Det där är det något lite skamfyllt och laddat över det trots att det är 2013.
  Lust ska man inte skjuta undan, så länge man inte skadar eller sårar någon förstås!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Jag tror också att det är så!
  Visst ska man ligga men närheten och den där extra kramen eller omtanken är också riktigt viktig (tycker jag)
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Blir lite full i skratt... just detta ämne pratade jag och mannen om igår. Livet har liksom gjort att vi haft fullt upp med allt möjligt utom just varandra! Får bli ändring på det.... :)

  KRam

  SvaraRadera
 4. Så sant och så himla sorgligt att vi idag lägger så mycket tid på allt runt omkring och kör slut på oss själva på jobb och dyligt så det viktigaste i våra liv kommer i skymundan.
  Bra att det tas upp så att man kan bära med sig det och ändra på beteendet.
  Kram.

  SvaraRadera
 5. verkligen sant... när tankarna kommer att jag nog klarar mej utan min man, det är då jag vet att jag har varit för lite med honom. Närhet och gemenskap föder ju kärlek och tillit. Viktigt!

  SvaraRadera
 6. Jättebra ämne som nog ingen riktigt vågar ta upp så mycket i den här bloggvärlden :) För åh, visst är det så att ju mer insikt vi har i "alla andras" perfekta världar, desto lika mer perfekt ska vi ha det, ha ständig kontroll på allt och vara med överallt... I allt det privata och unika och nära man har i livet tillsammans med sin partner, så är det medialt och överallt allt mer offentligt om perfekta kroppen, perfekta sexlivet, perfekta semestern, egentid hit och dit. Inte undra på att man är stressad och kontrollerande - och jag tror ju framförallt att det är vi kvinnor som förlorar på det och avvaktar och väntar på Det Perfekta Tillfället Då det ska Ske. Som vi inte ser när det kommer. Och nej, det blev inte enklare när barnen växte upp. Tragiskt är det. KRAM Milla

  SvaraRadera
 7. Visst är det så. Tycker knappt jag har sagt ett ord till min man utöver samtal kring allt praktiskt den senaste tiden. Får se till att ändra på det under jullovet när vi faktiskt har tid att umgås och göra just ingenting.

  SvaraRadera
 8. Japp, så är det säkert. Jag prioriterar att sova. Kram.

  SvaraRadera
 9. Visst är det så. Vi har ju ett litet problem med att Linus alldeles för ofta sover i vår säng då han återigen har ont
  av fantomsmärtorna och då blir det inte riktigt den där tiden man vill ha för sig själva. Man får jobba på att inte
  ta varandra för givet!
  Härligt inlägg Anna!
  Kramen

  SvaraRadera
 10. Vilka bra ord!
  Här är vi måna om varandra på många sätt och vis ;) =)
  Tar oss tid att lyssna, prata, umgås på tu man hand och vårda vår kärlek :)
  Svar på din fråga, inget syeri ännu ;)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 11. Kloka tankar! Tror tyvärr att när livet snurrar på är det lätt hänt att det viktiga som att umgås inte prioriterar främst. Vi har så många måsten som vi tror är är viktiga men hur viktiga är de egentligen? Kramar Liza

  SvaraRadera
 12. Så bra skrivet.
  Här är närhet viktigt, ingen går hemifrån utan en kram och en puss (min man pussar mig även om jag sover när han åker till jobbet) och ligga... Klart vi gör det så ofta vi kan med små barn i huset.;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 13. Jag tror också att närhet och tid tillsammans är grunden för ett bra förhållande. Jag vill göra saker med min M! Vi stressar helt enkelt för mycket, skapar måsten som kanske inte ens behöver vara måsten. En bra tanke väckare du skrivit Anna!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Japp, håller solklart med...i mitt förra förhållande var det inte jättemycket närhet, vilket blev så kallt, okärt och rent utsagt tråkigt.
  I mitt nygammla förhållande är vi mycket för närhet, kramas och pussas jämt och tycker det är viktigt att vara nära. inte bara att ligga, kramas och pussas...utan kanske shampoonera håret på varandra, hålla handen, sitta nära eller kanske ringa upp varandra på lunchen. Vi mår så bra och håller kärleken vid liv länge

  kram Kajsa

  SvaraRadera
 15. Håller med helt och hållet.
  Här hemma har vi mycket närhet, att bara ta på varandra när man går förbi, säga snälla saker och visa att man ser den andra, både partner och barn. Superviktigt.

  Ha en fin dag.

  Kram N

  SvaraRadera
 16. Så viktigt! Igår visade sambon stolt upp en tidning för mig där det var ett stort reportage om just detta. Jag blev lite småledsen och tog åt mig väldigt - för det där med lust, närhet och sex hör inte hemma i vår värld just nu när vi vänder in och ut på oss själva i flytten. När man väl hamnar i säng slocknar man på två röda sekunder :(
  Får hoppas på att vi kan ta igen det där senare när vi är flyttade!

  SvaraRadera