lördag 11 januari 2014

Mätt på resandet

Vi har rest mycket tillsammans, jag och min man.
Under nästan 20 år, innan barnen kom, så reste vi utomlands
en eller två gånger om året. Så fort vi kom hem började vi titta
efter vart vi skulle resa nästa gång.
Vi har haft jätteroligt tillsammans och fått uppleva så mycket.
Men man förändras.
Nu är min längtan efter att åka iväg som bortblåst.
Jag känner mig helt mätt på resandet.
 
 
Jag är så nöjd med det lilla, jag trivs så bra här hemma.
Bland det bästa jag vet är när jag har mycket tid över och bara kan
sätta mig på en stubbe i hönshagen och bara vara.
Titta på de här härliga fjäderbeklädda personligheterna.
En ovanligt mild vinterdag i vår lilla by.
Jag gillar det.
  
 


18 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att låta sig förändras. Att trivas där man är och inte hålla fast i något msn egentligen inte längre önskar. Det ser väldigt mysigt ut!

  SvaraRadera
 2. Härligt att förändras och att tillåta sig förändras. Jag har aldrig gillat att resa utan har alltid trivts bäst hemma.Kanske missar jag något, kanske inte;)

  Önskar dig en fin lördag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Ja, men så kan det nog bli. Jag är väldigt hemmakär, men gillar att komma iväg och få uppleva lite annat... se världen :-) Däremot stämmer ordspråket... borta bra men hemma bäst! Ha en riktigt go lördag!

  SvaraRadera
 4. det låter härligt, och mysig bild! önskar att jag själv hade det sådär, det gör jag verkligen, men än så länge känner jag mej (tyvärr) inte tillräckligt rotad...

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bild på dig!
  Du ser hemma ut, lugn och i ditt. Det är det som är det viktigaste i livet!

  Ha en skön dag//Hannis

  SvaraRadera
 6. Visst är det skönt på sitt sätt när man vet vad man vill även om det är helt annat mot förr. Man behöver olika i olika faser i livet....låter så skönt att bara sitta där på en stubbe vid hönsen och bara vara :)
  Ha det gott och ta hand om dig
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 7. Så härligt att du funnit ro i det. Hur är det med övriga familjen - man och barn. Vill de ut och resa? Kram.

  SvaraRadera
 8. Så var jag också ett tag....skaffade höns och blev riktigt "lantlig", hihi.....men att resa har alltid funnits med i mitt liv iaf.....vi reser också mycket....ett tag varje år, men nu blir det för det mesta vart annat år ;))) just nu har jag ingen egentlig längtan av att resa....men rätt var det är så får jag ett ryck och vill dra iväg, hihi.......få se hur det blir i år ;))).........men jag gillar kontrasterna...landet (vi har ju torpet) och stan....stillhet och resandet.......fin bild på dej ;)).........kram bia

  SvaraRadera
 9. Jo visst är det jag =) fick lite scenskräck när bloggen steg i besökare så fort ;) Men nu är jag tillbaka och nu vågar jag visa mig men håller det mer privat denna gång =)
  Åh vad roligt att ha plats för så många höns, de är min dröm också men hittills får jag plats med ett 15-tal totalt och några extra till sommaren då jag även har ett sommarhus till främst slaktdjur. Vilka raser har du nu?
  Kram

  SvaraRadera
 10. En så härlig känsla att få vara nöjd! Trevlig helg!/Susanne

  SvaraRadera
 11. Den känslan du har nu för ditt liv och känslan av att vara nöjd är ju underbar! Härligt att du tar dig tid att njuta av det!
  Håller med dig vad gäller förra inlägget, har man hund ska den också få komma ut ordentligt varje dag. Men så ibland kommer livet emellan och det är okej.... Idag har vi en riktigt regnig och mörk dag, men jag och Hanna drog på oss regnkläderna och tog hundarna på promenad i skogen. Så underbart skönt när man sedan kommer in och får dra på mysbyxor och ta sig en värmande mugg te. Hundarna suckar nöjt och kurar ihop sig i sina korgar:).
  Härlig helg till hela familjen!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Roligt att följa din blogg och få läsa om alla små trevligheter som händer dig och din familj ute på er gård.
  Hönornas ägg smakade förresten jättegott, de åts via en ugnsomelett på självaste julafton.
  Tycker som du ang att resa, det är skönast att vara hemma. Däremot kan jag uppskatta lite mindre och kortare utflyktsmål i
  närområdet.
  hälsn till dig o din familj och till din trevliga mamma

  hälsn Anne

  SvaraRadera
 13. Jag tror man har olika faser i livet runt det där med resa/hemma. Jag har gjort lite tvärtom mot dig, Jag fick ju barn vid 26 års ålder, och resa var inget som var stor prio innan dess. Under småbarnsåren har man så mycket annat, vi fokuserade mycket på att resa i Sverige - och mycket fjällenresor (ja det är väl resor det med?) men jag var som du, hemmarotad och nöjd med det lilla, det nära. Resor lite längre bort har sedan kommit in i livet senare, när barnen blivit större, ekonomin bättre och sannerligen - detta med charter och klubbar och resorter har väl inte riktigt varit vår grej. Så det är verkligen nu, sista åren som resandet blivit oerhört viktigt för mig, kanske en slags "biverkan" efter sjukdomstraumat för ett par år sedan. Det känns som att se världen och uppleva blivit min lisa för själen, men på ett helt annat vis än det skulle varit för en 15 år sen. Det kommer förmodligen gå i vågor under livet - och säkerligen kommer även du känna att det finns nåt fantastiskt med att resa och visa barnen världen när de är större - men stubben blir säkert en mittpunkt länge än. Njutbart! Kram Milla

  SvaraRadera
 14. Förut försökte vi komma iväg en gång per år, på en riktig kat-och-solsemester. Men de senaste åren har vi haft för många djur för att lämna bort till höger och vänster.
  Nu ser det ju lite annurlunda ut igen, nu när Puma inte finns längre. Som egna, ja du vet, är det skönt att komma bort för att koppla bort. Men jag är också ganska nöjd med att vara hemma. Jag jobbar ju inte så mycket som min man och kopplar nog av lättare. Nu för tiden i alla fall.
  /P

  SvaraRadera
 15. Så härligt och fint att du känner att du har funnit dig till ro och njuter av livet som det är i att bo på landet.
  Själv har jag inte det och det är ett sätt att ångra att jag (och vi) inte gjorde mer innan vi fick barn. Jag vill något mer i livet, jag är inte färdig - jag vill se världen - jag vill se hur det är att bo i andra länder. Detta är något som jag ångar djupt och kan känna lite ångest över, och då självklart känner jag inte att vi har haft råd att resa heller.
  Men än är det ju inte för sent - sedan om några år så barnen är större och man kanske jobbar heltid bägge två, då kanske man har råd med det där. Att se livet i något annat land! Annar sfår jag väl resa själv :-)

  SvaraRadera
 16. Det är härligt när man "funnit sin plats". Att vara nöjd och glad är det bästa man kan vara.

  "Mitt perfekta liv" var lite som att läsa blogginlägg... Lite "småputtrigttrevligt"...
  Jag lånade ju på biblioteket så för mig var det ju gratis. ;) Jag skulle inte vilja ha betalat för boken om jag säger så...

  SvaraRadera
 17. Jag tröttnade också på resandet och har efter ca 15 år börjat tycka att det är trevligt att komma iväg ca vart 3:dje år. Har heller inte råd med oftare men det gör inget för lusten finns inte lika mycket längre. Visst är det skönt att vara nöjd med att vara hemma. Oftast är det värmen och ljuset jag längtar till snarare än att uppleva en massa. Särskilt efter trista somrar här hemma.

  SvaraRadera