lördag 13 juli 2013

Kul företag

De här underbara, unika figurerna som Malin gör
är väldigt lätta att bli förtjusta i.
 Kramiz - kramiz
Kolla in dem på Luna Dsign.
Finns många att välja på!
 
Ett litet möte med denna kreativa kvinna får du här.
 
1. Vem är du?
Jag heter Malin Steding och är 37 år. Jag bor i ett grönt hus alldeles vid havet i en liten by som heter Örarna, ungefär 2 mil norr om Luleå.
Jag bor där tillsammans med min sambo, som efter nyår kommer titulera sig som min man, och våra tre katter, Kotte, Smilla och Pälsen.
Jag älskar att pyssla och fotografera och går i princip aldrig hemifrån utan min kamera. På fritiden gillar jag att resa och umgås med familj och vänner. Jag är bokslukare i perioder och gillar feelgood böcker och deckare.
 
2.Berätta om ditt företag.
Mitt företag heter Luna Dsign och jag startade det för snart 5 år sedan. Jag jobbar med det på fritiden men jag önskar givetvis att jag skulle ha möjlighet att lägga ännu mer tid på det eftersom det är detta jag brinner för.
Jag gör allting själv, från att komma på idéer till att sy, marknadsföra och sälja.
Jag har i dagsläget ingen aning om hur många figurer jag har sytt men det är hundratals. Inte en enda figur ser likadan ut som den andra och alla har en medföljande lapp med figurens personlighet. Just att alla är olika och unika är en del av min affärsidé. De är lika personliga och annorlunda som vi människor.
Det är jätteroligt att sy dem och ännu roligare när man märker hur uppskattade de är både hos vuxna och hos barn. Jag har fått beställningar på allt från dop– och studentpresenter till 40 års- och pensionärspresenter.
Jag vet att mina figurer även finns utanför Sveriges gränser, bland annat i USA, Norge, Spanien, Tyskland, Holland, Australien och England vilket jag är jättestolt över.
 
3. Hur kom du på idén att göra Lunafigurerna?
Under större delen av mitt liv har jag inte kunnat tänka mig något värre än att behöva sy, så att jag spenderar så stor del av min vakna tid med att sy är ganska otroligt. Men det kan ju bero på att jag numera syr som jag vill och inte följer några mönster alls. I och med det är väldigt sällan som något blir fel.
För 5 år sedan såg jag ett program på TV med någon som hade sytt en figur av strumpor och tänkte att det skulle vara roligt att prova. De första figurerna jag sydde försökte jag göra gulliga och fina. Det tröttnade jag ganska snabbt på och insåg att det var så mycket roligare att flippa ur lite och ta ut svängarna både i utseende och kombinationer av färger och mönster.
Och på den vägen är det. Jag började lägga ut mina figurer på min blogg, fick några beställningar och sen rullade det på.
Förra året startade jag min riktiga webshop (http://shop.lunapalandet.se) med en salig blandning av annorlunda figurer.
 
4. Ser att du varit med i en hel del tidningar. Hur marknadsför du dig?
 Jag har hittills marknadsfört mig genom mässor här i Luleå. Mässor är bra på det sättet att man träffar kunderna personligen och kan svara på frågor och prata för sina varor. Sen får de ju chans att se, klämma och känna på Lunafigurerna på riktigt.
Jag tycker även att min blogg (www.designofluna.blogspot.com) och facebooksida (http://www.facebook.com/pages/Luna-Dsign/531928886829588?notif_t=fbpage_fan_invite) är bra marknadsföringsplatser. Det kostar inget att marknadsföra mig den vägen och man når ut på ett bra sätt.
Här i Luleå har båda de stora tidningarna haft med ett reportage med mig och mina figurer.
Jag har en återförsäljare i Stockholm, barnbutiken Juliet och så säljer jag mina figurer på Nordic Design Collective.
Jag har haft några mindre annonser i lokala magasin och annonserade även på UnderbaraClaras blogg förra sommaren.
I slutet av augusti kommer jag dessutom att ha en tävling tillsammans med Clara på hennes blogg.
 
5. Kan du försörja dig på detta eller jobbar du med något annat också?
Jag har ett ”vanligt jobb inom handeln så jag jobbar inte med mitt företag på heltid. Det är ett måste än så länge eftersom jag inte kan försörja mig på mitt företag.
Det är ett litet dilemma när man måste jobba med något annat och inte har tiden att lägga på det man verkligen vill göra för att kunna utveckla det. Och för att jag någonsin ska kunna leva på det så behöver jag utveckla det.
Eftersom jag syr allt för hand, själv, så skulle jag få det lite kämpigt om det helt plötsligt skulle dimpa ner förfrågningar om att få sälja mina figurer eller komma in hundratals beställningar. Hur jag ska lösa detta vet jag inte riktigt ännu men att jag vill fortsätta utveckla mitt företag är jag säker på.


 
 


8 kommentarer:

 1. Vilka härliga figurer! Kul idé! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Underbara är dom!
  Tack Anna för ditt inlägg om mina dammvippor. Ditt, ciccis och pias inlägg gav mig idéen om hur jag ska marknadsföra dom. Så nu är lillbabs tillfrågad och det låter som att hon vill prova en vippa och lägga ut den på sin fb om hon gillar den. Vilket jag är helt säker på att hon gör!gillar den alltså;)
  Lillbabs är ju mer städgalen än jag:))

  SvaraRadera
 3. Härliga figurer hon gör!
  Jag måste tipsa om en fantastiskt företagsam kvinna som heter Kristina. Hon driver webshopen Babygifts.se med en underbar tanke bakom. Kika in hos henne :)
  Hoppas du har en härlig sommar!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt med fler bloggtips och intervjuer. Kul att läsa!
  Tack för kommentaren hos mig också. Hoppas du har det toppen i solen och värmen.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så fina!

  Svar: Ja, tänk om man hade en egen gård. Då skulle jag ha både getter, får och deras ungar!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga!
  Jättefina!
  /P
  http://pernillaochpuma.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Söta och fina!!

  (Tänkte på en grej meed hur jag hittar din blogg.. Har flera ggr följt länken i kommentar från dig och det är några extratryck innan man kommer till senaste inlägget, man hamnar i nåt ggogle plus först som jag tror du kan ta bort i nån inställningsfunktion på blogger! Så hamnar rätt på din fina blogg direkt!!)

  Kram Sara

  SvaraRadera