måndag 8 juli 2013

Hantverk

Det är spännande med hantverk.
Så mycket fint.
I dag presenterar jag Charlotta som driver
en hantverksbutik på nätet -
 
 
Kika in på allt fint.
Här en ljusstake av renhorn - så tjusigt.
 
En liten intervju med Charlotta:
 
 
 
1.Vem är du?
Jag heter Charlotta Hurtig, är 43 år och bor i Gislaved med man och två tonårssöner. Att skapa och vara kreativ går igen i det mesta som jag gör och det ger mig energi. Det kan handla om hantverk (så klart!), matlagning, trädgård eller en Excelfil. Färger är en annan energikälla för mig. Jag bara älskar glada färger!!  
 
2. Berätta om ditt företagande.
Jag har under flera år funderat på att starta ett företag bara för att jag vill se hur det är att driva och bygga upp något. VAD jag skulle göra i företaget var från början sekundärt. Det tog ganska lång tid av funderande innan jag kom fram till vilken verksamhet jag skulle satsa på. Jag har alltid varit intresserad av hantverk så dit gick tankarna i ett tidigt stadium. Från början tänkte jag mig en fysisk butik med kursverksamhet men det landade i en webshop, Craftstore.se.
Jag utbildade mig på "äldre da'r" och tog min högskoleingenjörsexamen 2008. Efter examen jobbade jag som produktionscontroller på samma företag i fyra år och kände att det här var bitar som jag ville utveckla så i mitt företag C Hurtig AB erbjuder jag konsulttjänster inom produktionsekonomi. 
Jag försökte så smått dra igång mitt företag, främst webshopen, samtidigt som jag var anställd men det blev ingen ordning och reda med det så hösten 2012 sa jag upp mig från min tjänst och startade C Hurtig AB.
 
3. Hur kom det sig att du tog steget att starta craftstore.se?
Jag fick hantverkandet med modersmjölken och redan som tonåring ville jag starta en affär och sälja mina och min mammas alster så det är en väldigt gammal dröm. Anledningen till att jag tog steget nu var nog att jag började fundera på hur jag ville se tillbaka på mitt liv när jag blev äldre. Jag blev rastlös av att gå till samma kontor varje dag och kände att det var dags att våga hoppa.
 
4. Hur lång tid tog det att starta upp butiken, från tanke till handling?
Hmmm...svår fråga. Jag hade funderat på detta i flera år. Idén utvecklades med tiden och man kan nog säga att jag på allvar började jobba med det hösten 2012. Så mellan 6 och 8 månader har det tagit att starta Craftstore.se. Det hade man självklart kunnat göra mycket snabbare så jag vill absolut inte avskräcka någon som går i tankar att starta en webshop.
 
5. Hur marknadsför du dig?
Jag har i princip ingen budget för marknadsföring just nu så jag använder mig av det som är gratis (ja förutom min tid då ;) ). Facebook (craftstore.se), Instagram (craftstore) och sedan helt nyligen Craftstoreblogg.se. Jag jobbar också mycket med texterna i shopen (SEO) så att Google kan hitta Craftstore.se.
 
 


5 kommentarer:

 1. Tack för tipset!! Underbar ljusstake :) Alltid lika roligt när du gör dessa inlägg, bra skrivet!
  Ha en härlig dag!!
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Så mycket fina saker!
  /P
  http://pernillaochpuma.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Så fin ljusstake.

  Sv. Vill du berätta mer om egen domän, om du vet något? Jag kan inte det där alls.

  SvaraRadera
 4. Det är inspirerande med alla som vågar satsa på sina drömmar. Ljustaken är jätte fin! Återkommer till dig om vecka 31. Mitt minne utan almenacka är lika med noll så bäst jag tittar efter innan jag säger något;).
  Kram

  SvaraRadera