måndag 22 juli 2013

Tuffa grabbar

 
Här är vår nya tupp.
Inte så vacker precis men speciell.
Lägg märke till att han inte har någon stjärt.
Det är typiskt för rasen Aracuana.
 
 
 Här är de tuffa grabbarna. De vill gärna visa vem som ska bestämma.
Tur det är stängsel mellan dem
 
 
Jag skulle inte vilja bli slagen av de här klorna.
Kolla in sporrarna!
 
För några år sedan hade vi faktiskt en tupp som inte gillade mig.
Han gick till attack varje gång jag gick in i hönsgården och
det var riktigt otäckt.
Han blev inte långlivad.
 
 
 


10 kommentarer:

 1. Fin tupp! Och han verkar vara kung också om man utgår från översta bilden!
  Vi gifter oss på nyårsafton!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Kul att du kikade in hos mig och lämnade ett avtryck. Jodå, Charlotte Perrelli höll igen och körde på som om hon inte alls skulle vara höggravid. Det började 18 och höll på till 22 med en paus på 35minuter. Helt kanon måste jag säga att det var, tom underhållning från insläpp 16. Detta blir nog varje år för oss.
  Klart ni måste besöka Järvsö, så fint ställe.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. Han är väl jättesöt. Vilken läcker pälsteckning... höll jag på att skriva ;)

  SvaraRadera
 4. Nej det var verkligen inte mycket till stjärtfjädrar. Men snygg ändå! Har en tupp med liknade teckning. Han är en Dv.Kochin. Vi har också en tupp som borde avlivas. Han är helt opålitlig. Ena stunden lugn och nästan stund attackerar han oss alla. Fy för såna tuppar! Men han är väldigt bra med hönorna..

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Ja, jag tänkte säga det... Inte kan man ha en tupp som attackerar "matte".
  Eller vad är man åt en tupp? Det kanske heter något annat? ;)

  SvaraRadera
 6. Fast ganska så tjusig tycker jag att han är. Har förstått att både tuppar och höns kan ha en säregen vilja. Vi planerar för höns till nästa år och det skall bli spännande att se hur det är. Kramar Liza

  SvaraRadera
 7. Väldigt vacker... men jag tycker att de är lite läskiga :) Kom på en fotografering en gång och möts av en jättevacker tupp, lika stor som grannens hund! Då stannade jag vid bilen *ler* Det är nog mest de där sporrarna där bak jag har lite svårt för :)Men vackra är de!

  Tack snälla för din fina kommentar hos mig :) Värmer!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 8. Tycker han var fin den nya tuppen! De är roliga när de kämpar tupparna. Igår flyttade jag och Hanna tillbaks hönsen, Hanna fick det lite tufft när en höna gick till försvar för sin kyckling. Men jag lyckades fånga henne utan blodspillan efter en stund. De blir riktigt tuffa när de har kycklingar fast de är så snälla annars.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej:) Tyvärr så innnehåller stearin nästan lika mycket giftiga partiklar som paraffin. Jag känner ägaren för soyalys,han är en ingenjör som rest världen runt och forskat i allt inom ljustillverkning. Det känner man ju bara när man släcker ett ljus att röken lukar bläää:) Du kan läsa mer på soyalys hemsida längst ner.

  Men det är säkert bättre att tillverka ljus själv som du gör, då du själv kan kontrollera vad du stoppar i. Billig tillverkning av ljus(och andra saker) resulterar alltid i farliga cancerframkallande material som bly och andra tungmetaller.

  Sen handlar det också om hur många ljus man bränner varje dag, kör man bara några i veckan är det mindre risker. Jag kommer säkert tända några stearinljus i framtiden, men jag använder mycket hellre soyaljus, de va SÅÅ mycket bättre och luktar ingenting:)

  Håll lågan brinnande:)

  LOVE M

  SvaraRadera