torsdag 20 december 2012

Julstädat hos hönsenHela familjen hemma i dag. Egentligen hade Vera sin sista dag på förskolan i dag, innan jullovet, men där har kräksjukan börjat härja så vi valde att ha henne hemma istället.
Hon och pappa har varit och huggt julgranen och då såg de både älg och rådjur som sprang förbi. När de var iväg så passade jag och Frans på att baka, han älskar att få vispa med elvispen.

I eftermiddag var det dags att göra rent inne hos hönsen. De vill inte vara ute när det är snö och kallt så det blir så himla skitigt hos dem. Men nu är där julstädat och luktar så gott!
Fyra unghöns fick flytta in i stora buren, där får de lite mer sällskap och så är där ju en tupp som håller lite ordning på dem också.  De har varit utan tupp några veckor eftersom vi slaktade dem.


Här har vi mig och lilla Glittra. Vera döpte henne till det för hennes fjäderdräkt glittrar så fint. Hon föddes i somras i vår äggkläckningsmaskin, hon är en blandras och jättesöt.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Finns så många bra bloggar:)

  SvaraRadera
 2. Ohhh så häftigt att ha höns, samt gjorde ni rätt i att hålla dem hemma då det går magsjuka

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack själv för rara kommentarer!
  Smycken har jag hållt på med i ett par år, och det är snart ett år sedan jag startade företag. Men det är inget jag lever på eller så, har det mest som stort intresse :)
  Allt jag lägger ut på bloggen finns oftast att köpa, eller om någon vill ha ett smycke i någon egen design/färg osv så brukar det gå att ordna. Jag skriver sällan ut priser då jag inte vill att folk ska tro att jag använder den som reklamställe för det är ju en vanlig vardagsblogg liksom, och jag tänker att om någon är intresserad så mejlar eller frågar dom om pris :)
  Jag säljer via lite återförsäljare i några butiker här omkring, och sen via bloggen då :)

  Jag säljer även handgjorda hundhalsband till lite mindre raser tillsammans med några kändisar på Petdesign.se där pengarna går till välgörenhet för djur.

  Vad mysigt att ni har höns, så fina bilder! Jag är uppväxt med höns och hade som tioåring en tupp som jag i hemlighet tog in då han ville sova i min säng om nätterna haha. Han var precis som en katt. Hade honom från att han föddes. Men vi hade vanlig hönsgård också så han fick flytta dit så småningom. Höns är mycket mer sociala o smarta än man kan tro! :)
  Hur länge har ni haft höns?

  Oj det blev en lång kommentar detta haha. Hoppas du haft en fin kväll!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 4. Vilka fina höns och härligt att leva så nära djur och natur, så vill jag också ha det! ;) Glittra var ett vackert namn på en tjusig höna :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja fy vad det blir skitigt i hönshuset. Vi har 8 hönor och två tuppar av rasen Dvärg Kochin :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera