onsdag 12 december 2012

Världens snabbasteDetta är Cecar eller egentligen heter han Keops Money Boy. Han är 7 år och är en greyhound, som är världen snabbaste hundras. De kan gå från att ta tre steg och sedan vara uppe i 70 km/tim så det är fart i dem kan jag lova.

Cecar har bott hos oss i två år nu. Innan dess bodde han i kennel och var kapplöpningshund Hos oss är han pensionär och lever livets glada dagar. Han är den snällaste hund jag någonsin mött. Snäll mot allt och alla. Han är stor och hög men trots det så märks han knappt här inne. Lugn och tyst, skäller aldrig. Det enda vi får tänka på är att han älskar mat, så att lämna kvar någon mat på matbordet det gör vi aldrig hemma hos oss, det går inte.

Jag är så glad över att han kom till oss, denna underbara hund....
Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Vilket fint kort på Cecar. Tänk om fler kunde få upp ögonen för denna underbara ras. Det finns ju så många fd kapplöpare där ute som behöver en egen familj att förgylla tillvaron för!!!

  SvaraRadera
 2. Innan jag flyttade till Sundsvall hade jag knappt sett en Greyhund i levande livet men här uppe verkar det vara gott om dem. Hade i mitt tidigare liv en Rhodesian Ridgeback-tik. De kan också springa snabbt kan jag lova.

  SvaraRadera
 3. Nämen titta sådan liten sötis =D. Vad roligt att du skrev ett par rader hos mig och tack för de fina orden. Ja min lilla labrador är allt en stilig herre, han är 8år, men lika pigg och glad som en unghund, mattes hjärta.

  Fin din blogg också är
  kram

  SvaraRadera
 4. Jösses vilken snygging! :)
  Min Tryggve är likadan.. Har haft han sen han var 9 veckor (nu är han 2 år och 7 mån) och har hört han "skälla" en gång.. Eller jag tror han skällde.. Eller så hade han bara något i halsen och hostade till lite! :p Han är också väldigt snäll, tror att de flesta stora hundar är det.. För det mesta lufsar han runt här hemma och är rätt nöjd.. Speciellt nu med all snö! :) Gillar Cecar snön?
  Tror Tryggve var runt 75cm i mankhöjd när vi mätte sist och väger runt 65kg.. Så han ska bli lite tyngre.. :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men så fin vovve! Jag älskar greyhounds, tycker dom är så vackra och ståtliga! Har tyvärr aldrig fått träffa någon i verkliga livet. Vilken storleksskillnad det skulle vara mellan din Cecar och min chihuahua Nellie om man ställde dom bredvid varandra hihi.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera