fredag 10 maj 2013

Behövande barn

Dessa kvinnor som jag lyfter fram i dag förtjänar stor
uppmärksamhet. De kämpar för barnen i Uganda och jag är så
fascinerad över deras arbete och deras mod.
 
Gå in och läs på Barnen på Bristol Academy och känner du för att
hjälpa så kan jag garantera att hjälpen kommer fram.
 
Tillsammans kan vi göra skillnad! 
 
 
Fem frågor till Anna som är en av kvinnorna bakom detta projekt.
 
1. Vilka är ni?
 Anna Handin 38, man,3 barn boende i Tvååker i ett hus på landet. Ca 1 km bort har vi Jennie Beckman, också hon 38 år, man 2 barn och ett hus. Sen har vi Victoria Svenmyr, snäppet äldre med sina 40 år och boende ett par mil bort också hon i ett hus på landet :)
 
Jag, Anna jobbar i ett gatukök tillsammans med Jennie till vardags och Victoria är lärare på en gymnasieskola.
 
 
2. Berätta lite om ert projekt med barnen i Uganda.
Vi jobbar för att göra livet lite lättare och lite ljusare för 400 barn på en skola i Ugandas slumområde. Vi har varit med och byggt upp en ny skola till dem och vi jobbar tätt tillsammans med ägaren av Bristol som heter Eddie Kisingiri. Vi har också sedan 2010 en familjeväns verksamhet där familjer i vår närhet skriver brev till ett speciellt barn på Bristol och bidrar med en summa pengar till skolan varje år. På så vis får barnen känna att det finns någon som tänker på dem lite extra. Många av dem saknar föräldrar och en varm famn att krypa upp i..
Vi försöker åka ner så ofta som det är möjligt för att träffa dem och kunna hjälpa till med det som behövs. Allt sker helt privat och vi har ingen organisation bakom oss. Vi är helt enkelt 3 vanliga kvinnor som ville vara med och göra skillnad.....  och det visade sig att det går!
 
 
3. Hur kom du i kontakt med Bristol Academy?
2008 fick vi chansen att åka till Uganda via våra barns skola. Dom skulle på ett VM i samarbete och min dotter Linnéa samt Jennies dotter Amanda var 2 av 7 utvalda barn att få åka med på den här resan. Så tack vare dem så fick vi åka med som föräldrastöd till dessa barnen där Victoria var en av två lärare som var med. En av dagarna skulle vi få besöka en skola i Ugandas slum som var just Bristol Academy. Vi insåg ganska snabbt då vi kommit hem att det fanns mycket vi kunde göra för att hjälpa dem till ett lite bättre liv och på den vägen var det....Men aldrig trodde vi att det var såhär det skulle bli!
 
4. Vad har du för mål för barnen?
Vårt mål för barnen är ju såklart att dom ska få må så bra som det bara är möjligt! Att dom ska få vara de barn som dom förtjänar och få gå i skolan. Alltför många barn mister den möjligheten och går en inte alltför ljus framtid till mötes.
Vi vill att dom ska veta att dom betyder något och att de dom vill räknas. Alla har en plats i världen, och är viktiga.
Oavsett om du är rik eller fattig.
 
5. Vad kan vi andra göra för att hjälpa till?
Först och främst känns det otroligt viktigt för oss att människor får veta att våra barn finns. Det är det största erkännandet av alla.
Vi människor stoppar gärna huvudet i sanden och tror att problemen inte finns då. Men dom gör det...
Sen känns det tråkigt att säga, men det som gör att vi kan förändra livet för våra barn är pengar. Vi hade aldrig kunnat göra det vi gör utan hjälp från andra människor och behovet av pengar är fortfarande enormt stort....Och en sak kan vi lova och det är att varenda skänkt krona hamnar precis där den ska, på Bristol Academy hos barnen där. Vi har inga mellanhänder och alla pengar är det vi som själva styr över tillsammans med Eddie. Vi kan då se till att barnen har det dom behöver i form av myggnät, undervisningsmaterial, filtar ,skor, kläder, hygienartiklar och vi kan underhålla och förbättra det som behövs på skolan.
Det är tillsammans som vi gör skillnad, och skolans ledord
"Hard Work Pays" har fått oss att arbeta hårdare än vad vi trodde var möjligt....
 
 
 


16 kommentarer:

 1. De är fantastiska och gör ett makalöst jobb!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt och beundransvärt!

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt viktigt arbete de utför.

  SvaraRadera
 4. De är helt otroliga!!!! Det går inte många sådana människor på miljonen, och tänk
  vi har två av dem här i lilla Tvååker :) Ett härligt och behövligt inlägg Anna!
  Ha en goer helg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är de fantastiska... Jag "följer" dom :)
  Härligt inlägg igen!!!
  Sv: Tapas är så gott. Det är plockmat, massa smårätter, lite av varje vad man tycker om! Sen sitter man där och äter sig proppmätt hihi
  Ja kläder kan ibland vara lite dumma i strl! Min kille är rätt lång så nu närmar vi oss 146/152! Och ibland kan storlekarna skilja beroende på vilket affär man går till...

  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilket fantastiskt arbete de gör! Jag blir varm i hjärtat över deras engagemang.

  SvaraRadera
 7. Beundransvärt engagemang!! :-)

  Hoppas ni hade det kul och trevligt på mini-zooet! Jag brukade också dra iväg mina barn till såna när de var små - fast det var mest för att jag själv tyckte det var så roligt. Barnen var i ärlighetens namn inte så-å-å intresserade... <:-)

  I år är det brist på bisamhällen, för den tuffa vintern och sena våren har gjort att många har dött ut. Men jag tror det är svårt att komma över fler än ett eller ett par i normala fall också - det vanligaste är nog att man börjar med två och sedan förökar dem efter hand. Just det här att lyckas med övervintringen, tycker jag verkar vara det absolut svåraste av alltsammans!? Många vana biodlare har förlorat både 50 och 75% av sina samhällen den här vintern...

  Trevlig helg på dej!! :-)

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!
  Vilket bra projekt att belysa! Och vilka tjejer! Mkt hjärta och engagemang i deras arbete!
  Jag ska läsa vidare inne på deras blogg!
  Trevlig helg!
  önskar Anna i Skåne

  SvaraRadera
 9. Det Anna, Jennie och Victoria gör är fantastiskt, jag har följt deras blogg ett tag och beundrar verkligen det de gör. Alla kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa någon, jag har gjort mitt bästa för att göra skillnad för ett litet barn i Uganda via tjejerna och det glädjer mig oerhört.
  Härligt att du belyser deras projekt här.

  Kram Åse

  SvaraRadera
 10. Vad underbart att läsa!

  Vår närmsta stad är Göteborg kan man säga. Vi bor nära många städer ;-)

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 11. Det känns så hoppfullt att se människor visa omtanke utan baktanke, så som dessa kvinnor gör. Om bara fler av oss kunde agera... Samtidigt som det krävs otroligt mycket för att förändra världen och hjälpa alla dem som har det svårt, så krävs det så lite av var och en av oss för att göra en liten, liten skillnad. Och den lilla, lilla skillnaden, den kan betyda allt för någon annan.

  SvaraRadera
 12. Åh, de är fantastiska! Kul att du lyfter fram dem och kul att du lyfter fram kvinnligt företagande i din blogg. Själv är jag en fegis som skulle vilja starta eget men inte vågar, än i alla fall.

  SvaraRadera
 13. De gör ett beundransvärt jobb! Härligt att du ger dem chansen att synas och berättta om sitt arbete här hos dig.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hej igen!
  Härligt att ta del av alla kloka kommentarer härinne! Det ger hopp för framtiden och belyser hur mkt värme och medkänsla det finns!
  Hälsar Anna

  SvaraRadera
 15. Att läsa vad ni skriver ger oss energi som vi så väl behöver..Jag hoppas ni förstår det:)
  Tack för alla varma ord! Anna

  SvaraRadera