måndag 27 maj 2013

Kvinna som vågar satsa

Denna veckan startar jag med att presentera Liie.
En ung kvinna som satsar på att göra personliga smycken.
 
bildNamnarmbandNamnarmband
 
 
De här budskapsarmbanden gillar jag skarpt!
Kolla in webshopen för mer inspiration.
 
 
Fem frågor och fem svar.
 
 
1. Vem är du?
Liie Larsson heter jag, 27 år och bor tillsammans med min sambo och vår söta vita dvärgvädurskanin i ett litet hus i Norrland. Jag älskar att skapa. Allt ifrån små smycken till inredning och hade inte ekonomin stoppat mig så hade jag ritat och byggt mitt egna hus för längesen. En riktig nattuggla är jag, det är på natten jag känner mig som mest kreativ. Det är nog det lugna med natten som tilltalar mig så. Gillar verkligen lugn och stillhet, och väljer hemmamys framför fest nästan alla gånger.
 
2. Vad har du för företag?
Mitt företag heter Drops of Light och via webshopen dropsoflight.se säljer jag egentillverkade smycken, budskapssmycken framförallt men även en del andra smycken. Den röda tråden genom hela min verksamhet är PERSONLIGT. Allt ifrån kundtjänst till färdigt smycke ska kännas personligt och att det ligger glädje och kärlek bakom.
 
3. Vad är det som är så speciellt med dina smycken?
Att du som kund får välja budskap på dina smycken, bara din fantasi sätter stopp för vad som kan skrivas. Namn på någon man tycker om och speciella datum är väldigt vanligt bland mina kunder, likaså peppande meningar. Allt är också handgjort, jag flätar armbanden och hamrar in bokstäverna en efter en, och är väldigt noga med hur slutresultatet blir. Blir jag inte helt nöjd slänger jag och börjar om. Förutom budskapssmyckena så försöker jag även tillverka lite mer unika och annorlunda smycken. Många i min bransch säljer skyddsänglar t.ex, men några änglar finns inte hos mig, jag erbjuder egentillverkade skyddskaniner istället med olika halvädelstenar. Lite udda och kanske inte passar alla, men det är i alla fall personligt och inget du hittar någon annanstans :)

4. Hur mycket jobbar du med tillverkning och marknadsföring?
Tillverkning tar ju upp mycket av tiden, när det kommer in beställningar så prioriteras de före allt annat, i turordning som de kommit in. Jag tycker det är viktigt att få iväg ordrar så snart som möjligt, väntan kan ju vara olidlig ibland, jag vet ju själv hur det är, man vill ha det man beställt helst direkt och på en gång!

Marknadsföring däremot håller jag inte på så överdrivet mycket med, jag tänker mycket på det men det gäller ju att genomföra idéerna också.. Det viktigaste jag gör är att jag jobbar en del med sökmotoroptimering så det ska vara lätt att hitta till shopen via Google och andra sökmotorer. Det kostar inget och är ganska enkelt jobb men har gett bra resultat. I övrigt har jag min blogg liie.se där jag skriver om vad som händer i företaget (och massor av annat) och Drops of Light's facebooksida. Men det bästa av allt är ändå att ta hand om kunderna som kommer in, jag tror en nöjd kund slår det mesta i marknadsföringsväg.
 
5. Vad är ditt mål med företaget?
Jag vet hur skönt det kan vara att bära med sig sitt favoritbudskap, det kan vara en boost att titta på när man känner sig nere. Jag tappade bort ett budskapsarmband jag köpt utomlands en gång, och bad flera smyckestillverkare göra ett nytt liknande till mig men ingen kunde. Så jag (som på den tiden aldrig tillverkat ett smycke i hela mitt liv) tog saken i egna händer och gjorde det själv. Jag startade alltså företaget för att det fanns ingen som erbjöd det jag själv ville köpa till ett rimligt pris. Målet är att jag vill att alla oavsett plånboksstorlek ska kunna bära med sig namnet av den man älskar på ett enkelt och fint sätt, kunna titta på sitt smycke med ett peppande budskap och känna att det ordnar sig nog ändå om man har det kämpigt, eller helt enkelt bara ha ett roligt eller unikt budskap runt armen som liksom berättar vem man är.

Om vi ska prata om vad jag personligen vill ha ut av mitt företag så är målet att kunna leva på min kreativitet, på något jag älskar att göra. Att slita mig loss en aning från det inrutade ekorrhjulet och bli mer oberoende, göra vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Även om det i alla fall för mig betyder mycket mer jobb för mycket mindre pengar än om man var anställd. Jag sa upp mig från min fasta anställning för ett år sedan för att satsa helhjärtat på mitt egna företag, och jag ångrar mig inte en sekund. Det dyker självklart upp tuffa perioder, men då är det bara att tänka på hur fri man är och att saker blir vad man gör det till så blir det lite lättare. Vill man något tillräckligt mycket så hittar man en väg genom det mesta.
 
 
 


7 kommentarer:

 1. Så fina, och jag älskar budskap. Jag tatuerade ju in mitt på armen för en daglig boost :)

  SvaraRadera
 2. Så fint!!
  Önskar dig en fin vecka i majsol :)
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk sida!! Du är specialist på att leta fram
  det där lilla extra Anna :)
  Ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härlig läsning igen :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jätterolig läsning!! Blev otroligt sugen på att beställa ett armband och budskapet är självklart, Forever.... ;)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 6. Kul att du lyfter fram Liie! Är själv väldigt sugen på att beställa ett nytt budskapsarmband. Har ett halsband som jag haft varje dag i flera år, men när livet förändras förändras ju också vilket budskap man behöver peppa sig med.

  /anna

  SvaraRadera