fredag 13 september 2013

Bland jättar och hermeliner

Varje gång jag går in i djuraffären och ser dessa djur som sitter i bur så mår jag riktigt illa.
Stackarna, sitta där i buren dag in och dag ut och en del får ju säkert aldrig något nytt hem.
 
 
Mina kaniner, de har ett riktigt kaninliv och jag har ett gott samvete för jag ger dem det bästa
livet de kan önska sig. Jag tycker man är skyldig dem det. Jag skaffar ju djur för att jag tycker om dem och då vill jag ge dem det bästa. Såklart!
 
 
Detta är jättarnas sommarhage.
 
 
Här kan de springa fort, söka skydd, vila och framförallt GRÄVA.
 
 
Och så har de en söt granne som heter Flingan som ibland får hänga med ut på promenad.
Jag tror faktiskt mina kaniner är nöjda med sitt liv här.
 
 
 


13 kommentarer:

 1. Ett dröm liv för tam kaniner helt klart! Hur djupt har ni grävt ner nätet eller har ni något annat som gör att de inte kan gräva sig ut?
  Hoppas ni haft en lika härlig dag som vi!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du måste ha läst mina tankar, när du visade hur hönorna bor så funderade jag automatiskt på att undra hur kaninerna bor :) Kul att du visar det! Dom måste ju ha det väldigt bra där, riktigt fint! Något liknande vill jag också ha.

  Men är det öppet mellan det tunnare nätet och nättaket? Sist jag tittade ut till min kanins kompostgallerhage som han får vara i endast då vi är ute och har uppsikt över honom så satt en räv däri, och när räven upptäckte mig så tog den världens skutt över, såg inte det minsta svårt ut.. Och nej, eftersom jag var inne så var kaninen inte i hagen, så han klarade sig :)

  SvaraRadera
 3. Blir jag kanin i nästa liv, vill jag bo hos dej.
  Vår Cocko har också stort, jämfört med många andra. Ändå inte sååå stort. Men han är ofta ute i sele. Han är en fd hoppkanin och har varit aktiv. Nu är han sju 7 år! Men ännu pigg.
  /P
  http://pernillaochpuma.blogg.se

  SvaraRadera
 4. En riktig djurvän tror jag mig ana i dig:) Blir lika glad varje gång jag får se våra förtamade vänner leva gott hos människor. Tack för din kommentar inne hos mig.Ja, det är min egna pysselhörna i min header. En aning tillrättalagd men ett bombnedslag som välkomnar er till min blogg kunde jag ju inte fota:)
  Ha en fin helg.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Så trevlig blogg du har :) Åh jag blir så glad när jag ser hur fantastiskt fint dina djur har det. En trevlig kväll till dig :) Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Men titta så bra de har det =D, håller helt med dig, djuren ska ha det bra =D

  SvaraRadera
 7. Härligt kanin liv. Som barn hade jag också en kanin. Vi tröttnade på att ha honom i bur så han fick gå lös hos fåren. Han var kompis med lammungarna och vilade och busade med dem.

  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Det inte bara tror jag, det är jag helt säker på att de är :)

  SvaraRadera
 9. Så är det!
  Djur ska ha det bästa, jag skulle tippa rätt högt på att era är suveränt nöjda!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 10. Underbara kaniner! Och visst är det så att alla djur ska ha ett riktigt bra hem.

  Lilja är en italiensk vinthund :) Hihi, nog är hon ivrig. Hon närmar sig 3 år och har blivit liiiite lugnare hela tiden. Men det ligger ju i rasen att vara tokglad och lekfull, det försvinner nog aldrig. Och så är hon en riktig mysis. Hon vill alltid ligga så nära det går, helst under en filt så det blir varmt och mysigt. Det är också vanligt hos italienska vintisar. Hon är reserverad mot främlingar och vaktar (även det ett vanligt rasdrag). Om man jämför henne med mina föräldrars gamla hund (en riktig sällskapshund av malteser, bichon frisé och shih tzu) är hon tusen gånger mer komplicerad och livfull. Italienska vintisar är speciella och behöver få springa fritt och få massor av närhet och uppmärksamhet. Hoppas att denna info ger dig något bra, det är såklart bara utifrån min erfarenhet.

  Härligt med bakning denna fina lördag <3 Jennie

  SvaraRadera
 11. Vilken dröm att kunna ge sina kaniner en så fin stor hage. Nu springer mina kaniner i en hönsgård en och en men i nya huset får jag fixa något annat. För jag håller med, kaniner ska inte bara sitta i en bur. Huuuu!

  SvaraRadera
 12. Usch ja, det är så hemskt med dom stackars djuren i bur!
  Skulle jag sälja en kanin så skulle jag göra det till dig! Det syns på dom att dom har det bra.
  Jag har lagt ut annons ett par gånger på kanin men när folk mailar så svarar jag inte. .
  Nu tänker jag inte ens tanken längre. Dom kaniner vi har stannar hos oss. Dom ska inte bli sittandes i en bur dag ut och dag in bortglömda.

  SvaraRadera
 13. Jag lider också när jag ser de stackars djuren i burarna. Helst hade man velat köpa alla. Jag tror definitivt att era kaniner har det bra hos er med den där inhägnaden.

  SvaraRadera