måndag 16 september 2013

Din inredning

I går när jag var på väg till butiken på Huseby så lyssnade jag på radion,
där det handlade om hur vi inreder vårt hem.
Om inredningen talar om hur vi är som person.
 
 Kvinnan som blev intervjuad berättade att det värsta hon visste var perfekta
hem. Hon lade istället energi på att se till att hennes hem INTE såg perfekt ut.
Om hennes man hade städat och lagt allt på sitt ställe så gick hon efteråt och
stökade till det igen. Jag skrattade lite för mig själv faktiskt, där jag satt i bilen.
 
När man har mindre barn behöver man i alla fall inte hjälpa till att stöka till tänkte jag.
Det är inte så länge det får vara ordning och reda när de är i farten.
Men vad gör det?
 
 
Jag vill ha ett hemtrevligt hem med personlig stil.
 
Vad har du för inredningsstil?
 
 


18 kommentarer:

 1. Ett personligt hem, som varken är från IKEA eller ROOM, rakt av. Blandar gärna gamla saker med nya. Harmoniska färger. Stilrent. Kanske lite pedantiskt men att man samtidigt ser att det är en familj som lever där, och inte ett inslag från en mäklarannons.
  Ha en fin måndag. Kram N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle bli galen om någon gick och "stökade till" lite efter att jag plockat iordning, vad finns det för mening med det? det lär nog bli lite oordning iaf efter en tid. Annars är jag intresserad av Feng shui och hur vår omgivning påverkar oss så jag brukar försöka hitta en balans mellan de fem elementen eld, vatten, jord, trä och metall i min inredning.

   Allt gott!

   Radera
 2. Jag har en salig blandning av möbler här hemma, det mesta har jag köpt på Blocket och loppisar som jag har målat om. Jag har både nytt och gammalt och har ingen aning vad min stil kallas?
  Både jag och mina tjejer är duktiga på att stöka till här hemma :) men en gång i veckan brukar jag röja och göra fint igen!
  Ser mysigt ut hemma hos dig med alla tända ljus!
  Ha en fin dag!
  kram viktoria

  SvaraRadera
 3. Så känner också jag :)
  Så fint du har och mysigt med ljus nu!

  Ja nu går vi mot höst, det känns i luften!
  Önskar dig en fin inledning på vecka vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 4. Mysigt med tända ljus! Ett måste nu när hösten börjar komma:) Jag har lite blandad stil jag. Lite nytt och "bas" blandat med gammalt och lite slitet. Är ganska nyinflyttade i vårt hus och vi håller fortfarande på att bo in oss. Så vi får se hur det blir sen helt enkelt. Skönt att inte slänga upp för mycket prylar med det samma utan hinna känna efter lite hur man vill ha det:) Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 5. Min stil är nog väldigt mixad.
  Framför allt så är den operfekt för annars skulle jag inte trivas ett dugg.
  Gillar inte den strävan efter perfektion=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Håller med, det behöver inte vara perfekt, gör inget om det inte är det överallt. Ser bara mer äkta ut om ex en kudde ligger lite slarvigare ut än den andra osv

  För ser det för perfekt ut då man kommer hem till ngn känns det som de bara städat för att jag ska komma osv

  SvaraRadera
 7. Jag skrev faktiskt på min blogg om hur jag vill bo just idag. Jag vill ha det vitt och avskalat, och absolut inte stöka ner bara för att ;) Många skulle nog säga att det vita hemmet som jag önskar mig är tråkigt och opersonligt, men jag håller nog inte riktigt med. Tråkigt för andra kanske när det inte finns så mycket att titta på, ja, men inte opersonligt om man har det precis så som man själv vill. Jag smäller hellre upp en enda stor tavla/dekoration som jag verkligen tycker om än 10 mindre bara för att det ska se personligt ut. Tur vi alla är olika :)

  SvaraRadera
 8. Jag vill ha det funktionellt, men ändå mysigt. Finns inga måsten och inget superpiff här, bara
  så som vi vill ha det. Det är väl det som gör det personligt tycker jag ;)
  Med tonåringar, sexåringar, hund och katt, ja då funkar det inte med rysch och pysch ;)
  Ha en härlig dag!!!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det perfekta är sällan funktionellt och då riskerar man att lägga allt för mycket tid av livet på att oroa sig över hur det ser ut. Gillar inte när det är rörigt hemma men lite stökigt det gör mig inte något :) Kramar Liza

  SvaraRadera
 10. Ja tycker att det är skillnad på stök och stök, jämfört med "perfekt" Jag gillar absolut det vit,svart, gråa, natur stilen, kan blanda nytt med gammalt, billigt och dyrt!
  Jag tycker att ett hem ska levas i, ja det får vara stökigt speciellt när man har en liten 1,5 åring hemma. men sen tycker jag också att man plockar undan efter sig! Det är nog det slarv-stökiga som får mig att gå i taket, skor slängda i hallen, eller en jacka slängd på/i en korg vi har i hallen, sånt irriterar mig...
  Sen plockar jag gärna undan lite på kvällarna...
  Post ligger i en hög, alltid samma hög som växer och växer hehe...
  Nä lite skit i hörnet ska det va :-)

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 11. Jag gillar att blanda gammalt och nytt, gärna saker med egen historia och själ. Sådana som betyder något. Ordning och reda gillar jag dock, sparar mycket tid att inte behöva irra runt och leta efter saker tycker jag. Men alla får ha det som de vill i sina hem. ;)

  SvaraRadera
 12. En av våra grannar berättade att efter hennes första besök hos oss funderade hon på hur gamla vi var egentligen... :) Här har vi nog lite allmoge stil höll jag på att skriva men vi har ju inga furumöbler men gillar det rustika och kanske lite murrigt... Oj vad svårt det var att beskriva sin stil.... Å andra sidan har jag ju min sommaräng där uppe. Med tre barn är det allt för stökigt funderar ibland på att vi måste ha ett större hus men jag tror faktiskt inte att det skulle hjälpa vi skulle säkerligen fylla det också tillslut!

  KRam

  SvaraRadera
 13. Vilken kul fråga! Jag är ju en person med många järn i elden och ständigt på språng så jag vill inte ha för mycket saker i min inredning men jag gillar ändå inte det minimalistiskt avskalade. Tokig i de ljusa vita då jag är i starkt behov av ljus året runt. Tanken är att det ska vara lätt att städa utan för mycket saker men det kraschar lite med det vita;). Vill att det är mysigt och att man känner sig välkommen och att man är lite som hemma. Tja du har ju varit här i bygg kaoset så hur lyckas jag?!
  Kram

  SvaraRadera
 14. haha... nej här är det inte iordning särskilt länge, man får vara glad om man hinner ta några bilder till bloggen. Annars gillar jag en blandning mellan gammalt & nött, samt vitta & svart. Typ... :-)

  SvaraRadera
 15. jag brukar ofta tänka vad jag har för stil och jag vet inte riktigt...ibland drar jag åt loppis hållet och ibland drar jag åt inredningstidnings hållet så jag är väl en mixmatch av lite av varje :-)
  kram Åsa

  SvaraRadera
 16. Först:
  Tack för att du hänger med till nya bloggen. I morgon ska det värsta man kan göra, ske. Jag tillåter mig inte att känna just nu.

  Jag vill gärna ha det perfekt, stilrent och snyggt. Men det kan jag inte. Ett prioriterat stök. Haha!
  /P
  http://dogladyn.blogg.se

  SvaraRadera
 17. Jag tycker om när det syns att det bor människor i hemmet och det inte ser ut som ett utställningsrum på Ikea. Alltså levande, varmt välkomnande, färgglatt, personligt. Jag gillar när människor vågar visa vilka de är i sitt hem. Fin blogg du har. Vackra tuppar! Nu ska jag ta en titt på dina ljus! Kram Susan

  SvaraRadera