söndag 22 september 2013

Fria helger

Sedan Vera började skolan för några veckor sedan så har vardagen
blivit lite mer inrutad än förut. Men nu har vi vant oss vid de nya
rutinerna och Vera gillar verkligen att gå till skolan, det känns bra.
 
Jag uppskattar nu helgerna väldigt mycket och försöker hålla dem fria
från en massa aktiviteter.  Vardagarna är så händelserika så jag tycker gott
vi kan ta det lugnt på helgerna och bara umgås och ha det skönt.
Gäller att passa på medans barnen är små för sedan blir det inte lika
roligt att hänga med föräldrarna förstås.
Men just nu känns det som vi alla är nöjda med att tillbringa lediga
tiden tillsammans, så det gör vi.
 
 
Vår jätte Jens tycker också det är skönt med lugnet på helgen verkar det som. 
 
 

23 kommentarer:

 1. I vår familj tillbringar vi rätt mycket fritid tillsammans fortfarande trots att barnen är stora, bara det att aktiviteterna är mer anpassade för tonåringar och inte sker förrän fram på eftermiddagarna ;)

  SvaraRadera
 2. Haha, Jens ser ut att ha det riktigt gott:) Skönt att inte planera in en massa saker hela tiden och ta helgerna som de kommer! Allt flyter på bra med lillan. Amningen fungerar och allt känns såå bra:) Sömnen funkar väl sådär men det ska nog bli ordning på det med, tids nog:) Kram

  SvaraRadera
 3. Och särdeles vackra stooooora fötter har han! :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Så härlig han är,Jens.
  Jag har nog sagt det förut men, jag önskade mig alltid en "jätte" som yngre. En fransk vädur blev det största jag gick äga men det räckte.
  Dessvärre har vi Gulsot här på ön och det här var innan vaccinet fanns. Han blev bara lite över ett år.
  Dotterns Hermelin vaccineras mot både det och Myx. Hua!!

  Helgerna ska vara sköna. Vi har en hel del hundaktiviteter men det tycker vi ju är så roligt att alla är med.
  Ha det gott!
  /P
  http://dogladyn.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Jens ser verkligen ut att njuta av helgen! Dom lediga helger vi har så är vi bara hemma och tar det lugnt och när det är hockey/fotboll så är vi alla tillsammans!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Svar på din fråga hos mig om får äter granplantor. Våra får äter inte granplantor hemma hos oss men jag har hört att det har hänt så jag tycker att du ska hägna in dem för att vara på den säkra sidan.

  Härlig jätte.

  MVH Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Gud vilken gosig kanin!! Visst är det härligt att bara slappa tillsammans!

  KRam

  SvaraRadera
 8. Hej igen! Ville bara fråga om du ska va på Huseby den 11:e eller 12:e nov? Då är jag ledig så då tänkte jag köra dit.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 9. Det är skoj att göra grejer ihop oavsett ålder! =)
  Men nog är det så att de får mera egna grejer att roa sig med när de kommer upp i åldern så passa på att ha riktiga myshelger nu när ni har chansen. Man får lära sig av djuren!

  SvaraRadera
 10. Vi tar det också lugnt på helgerna, iallafall så gör vi saker tillsammans. Försöker undvika aktiviteter och att ringa till kompisar... det är fint att få tid till varandra!

  SvaraRadera
 11. Gör du rätt i att softa på helgerna och härligt att hon trivs i skolan. Så oerhört charmig bild =D

  SvaraRadera
 12. Helgerna är allt värdefulla när vardagarna blir uppbokade, det har du så rätt i.

  SvaraRadera
 13. Vilken underbar stil han har, er jätte! Det är väl bara kaniner som kan se sådär härligt avslappnade ut när de sträcker ut sig i hela sin längd!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Så sant så! När de växer upp så är annat viktigare på helgerna ;) Vi har ändå haft turen att
  våra grabbar gärna hänger med oss ändå. Ja vilken kanin hade inte velat ha det på det viset
  de får hos er! Underbar bild :)
  Kram

  SvaraRadera
 15. Åh, jag längtar verkligen efter de där lugna helgerna. Kanske kommer det att bli lite lugnare när vi avvecklar lite djur här hemma, även om jag inte tycker att det är just de som tar mest tid... Just nu är det på helgerna allt ska hinnas med, som inte hinns i veckorna. Å andra sidan så gör vi det oftast sida vid sida, hela familjen och då får vi ändå tid till varandra vilket är skönt. Blir ju tid för pauser på ett annat sätt i helgerna också och att prata mer ostört. Nice!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. God morgon!
  Härligt att Vera trivs i skolan, ens barns välbefinnande är verkligen allt! Jens ser alldeles underbar ut! Jag känner igen mig i vad du skriver om helgerna. Innan vi fick barn var det ofta inplanerade helger som gällde, nu älskar vi spontanitet, oplanerat och massa familjetid. Umgås en del med vänner i vår by och det är så skönt att kunna gå hem efter middag etc. Dessutom kör vi tidiga middagar redan vid 17 och så kan man gå hem och lägga barnen vid halv åtta, åtta. Skönt att behålla rutinerna tycker jag. Under tid med bebis kostar det för mkt energi och ork att komma ur den med stora pojken. Ständigt påminns jag om vilken lycka det är att ha fått barn.
  Njut måndagen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 17. Varför är det så svårt att hitta in till dig, jag hamnar alltid på lördagen den 8 dec 2012 :))
  Ja det är härligt med lugna helger tycker vi här hemma också och vilken rolig bild!
  I somras sålde jag massor av smycken här hemma, helt galet mycket beställningar fick jag, så kul! Men jag har en tendens att bli helt slut efteråt och måste vila, så just nu säljer jag inga smycken tyvärr. Jag leder kurser istället, det är kul! :)
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 18. Man kommer snabbt in i rutinerna.
  Sv. Det berodde på privata omständigheter. Jag bröt kontakten med min psykiskt sjuka familj. Och efter det kunde vi inte bo kvar då vi bodde så nära. Och så vidare.

  SvaraRadera
 19. Så rätt du gör som håller helgerna fria från aktiviteter. Träffar en del som stressar sig genom helgerna och dessutom måste umgås med vänner hit och dit för att hänga med i vänskapskretsen!
  Bara älskar ditt foto på kaninen!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 20. Vad roligt att Vera trivs i skolan, och det är sunt som du tänker. Så länge barnen föredrar föräldrarna så är det underbart, här hemma hade vi en lekkompis på besök igår för det blev lite långtråkigt då mamma o pappa hade fullt upp med annat. Jag gillar att gå hemma och skrota, men jag märker på barnen att de blir lite lättretade om en hel helg går....

  Ha en bra tisdag och krya på er. Nu ligger vår 5åring med feber och sover. Trodde att vi skulle kunna vara skonade lite till, men nu börjar dem, höstbacillerna även hemma hos oss!

  SvaraRadera
 21. ser verkligen ut som att jens myser! man ska ta tillvara på alla stunder tillsammans på helgerna, älskar helg!

  SvaraRadera
 22. Åh vilken härlig bild Anna! Jag älskar kaniner, tycker att de har så underbara personligheter. Härligt att höra att Vera gillar skolan.
  Kram!

  SvaraRadera