lördag 7 september 2013

Hejdå soffan!

En ung kille köpte vår soffa i går och tog med sig den direkt.
Den är jättesnygg, det är den verkligen men jag har ju suttit
i skönare soffor om man säger så.
Nu är vi på jakt efter två jättesköna soffor, en 2:a och en 3:a.
Jag vet vilken soffa jag gillar men tyvärr tillverkas inte den
modellen längre men har vi tur kanske vi hittar en bra begagnad.
De sofforna jag inte gillar är de här stora schabraken som är
omöjliga att sitta skönt i, de är väl till för att halvligga i antar jag.
Jag har inte heller lust att lägga en hel förmögenhet på en soffa,
särskilt inte så länge barnen är små.
 
Vilken soffa föredrar du?
 
 
Tack för denna tiden snygga soffan!
 
 

17 kommentarer:

 1. Här är det liten skinnsoffa med s.k divan i svart & den är så mysig med kuddar & filtar i :)
  Så fint foto på tjejen/Kram Annmi

  SvaraRadera
 2. Ektorp och Karlstad från IKEA har vi och de är jättesköna båda två.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Tack för titten hos mig...så härligt med era höns, har själv haft och min dotter har nu skaffat sig ett gäng små dvärghöns. Soffor..ja, håller med de ska vara sköna och praktiska!
  Ha en fin lördag
  Carina

  SvaraRadera
 4. Vi har en hörnsoffa med schäslong (hur nu det kan stavas), den gillar jag skarpt. Sittdelen är skön att sitta i men okej, vi vräker oss gärna liggande där också. ;) Gillar soffan jätte mycket. Hoppas att du gillar en som du tycker om också.
  Min dotter väntar på sin som hon har beställt. Hon satsade på en som hon kan ha länge, jag tycker att det var klokt. "Öland" heter den, inhandlad hos Mio- möbler.

  Köksluckorna tyckte hon var lite... Lite speciella till att börja med men jag tror hon har vant sig. Hon hade dock frågat hyresvärden OM hon fick måla om. Det fick hon om hon gjorde det fint.
  Hon får vänta lite tills allt lugnar ner sig här så kan vi kanske ta itu med det.
  Vi ska ju fixa luckorna här hemma först. ;)

  Dina kökshyllor med de fina burkarna gillar jag skarpt!
  Det är så roligt att få se lite "hemma hos" tycker jag. Alltid kan man få något tips eller idé.

  Den här veckan har jag varit så trött så därför blev det en längre kommentar i ett och samma inlägg nu när jag med glädje orkar läsa ifatt hos dig!

  Trevlig helg hoppas jag att du får.

  SvaraRadera
 5. Vi har faktiskt både en jättestor soffa som vi mer eller mindre ligger i och ser på film i med alla barnen, jättemysigt! Sedan har vi även en kaffesoffa som vi kallar den. En sån soffa som vi sitter och fikar i och myser framför braskaminen. Hoppas att du hittar precis den soffan som passar er! :)

  SvaraRadera
 6. Tack för titten tillbaka! Japp jag jobbar heltid (lite mer ibland eftersom familjer blir bostadslösa alla tider på dygnet). Jag gillar verkligen mitt jobb och just för att det är så mycket som händer hela tiden. Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 7. Jag föredrar en soffa som är hel och ren ;) Just nu är vårt överdrag till soffan fläckigt och sönderklöst av katterna. Funderar på att köpa ett nytt överdrag för själva soffan är okej (Karlanda hörnsoffa från Ikea).

  När det gäller din fråga inne på min blogg, så är det busenkelt. Tictail kostar ingenting att starta om det räcker med basfunktionerna (vilket jag har) men betalningen måste gå via ett Paypal-konto (kunderna kan betala med de vanliga korten också) och Paypal tar en viss procent per försäljning (om jag har förstått saken rätt). Kanske kan man erbjuda andra betalningsmöjligheter för en månadskostnad? Vet inte. När det gäller designen kan man välja mellan ett antal mallar och de går inte att ändra i om man inte kan htmlkodning, vilket jag inte kan. Men det räcker, tycker jag. Prova!

  SvaraRadera
 8. Hos oss "sitter" man inte i soffan. Haha, därför har vi en jättesoffa med divan i två vinklar. Alla kan ligga, halvsitta eller sitta med benen i kors, och få plats.
  /P
  http://pernillaochpuma.blogg.se

  SvaraRadera
 9. Jag gillar soffor som man både kan sitta och ligga bekvämt i men sådana som det liksom inte blir varken det ena eller det andra, där man liksom hur man än gör hamnar i någon obekväm nedhasad ställning gillar jag inte alls ;)
  Lycka till med ditt hönseri!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Det är verkligen svårt att hitta en bra soffa tycker jag också. Vi köpte en ny för två år sedan och det är bara att konstatera att den inte har klarat slitaget det blir med barn och djur. Står i begrepp att köpa en ny vi också och det är inte en lätt nöt att knäcka. Kramar Liza

  SvaraRadera
 11. Nu när vi flyttar ska vi slänga ut våra söndersittna soffor, som visserligen är bekväma Ektorps från Ikea, men de har gjort sitt om man säger så. I stället har vi hittat en snygg och lagom stor soffa för vår familj hos Mio. Friday tror jag den heter.

  SvaraRadera
 12. Jag älskar min Tomelilla soffgrupp från Ikea! Den köpte jag begagnad billigt på blocket och den var i väldigt fint skick. Jag köpte nya sofföverdrag på Bemz och soffgruppen blev som ny! letar en fotpall som hör till också men verkar vara svår att få tag på. Hoppas du hittar en soffa du gillar!
  Det tar ca en kvart att åka till Järvsö från oss, så vi bor ganska nära :)
  Ha en fin söndag!
  kram viktoria

  SvaraRadera
 13. Vad skönt att bli av med soffan så fort! Jag har två st vita soffor Ektorp från Ikea, riktigt bekväm! 2an står i tv-rummet, 3 an i vardagsrummet! I vardagsrummet står även 2 st Tomelilla fåtöljer (dom finns ej på Ikea längre) dom älskar jag!!
  Hoppas du hittar en soffa du gillar!

  Sv: japp jag gillar hockey! Jag är uppvuxen i en hockey/fotboll familj! Spelade själv fotboll och min man har spelat hockey... Därav en sporttokig familj ;-)

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 14. Vi har vald att inte lägga mycket pengar på soffa medan barnen är små. Nu är inte barnen så små längre, men jag får mig inta att byta soffa i all fall. Vi kommer nog att slita sönder våran Ektorp från Ikea. Den är så skön tycker jag. Kul att du hälsade på hos mig.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Vår soffgrupp har sett sina bästa dar, men eftersom hunden tycker att det är helt okej att han också använder den (Hm!?!) så har vi sagt att den får hänga med så länge han hänger med... <:-) Sen ska vi byta!! Och då blir det ganska säkert till en liknande, för den har varit både bekväm och förhållandevis slitstark. :-) (En 3:a i skinn, med två tillhörande fåtöljer)

  Svar: Jodå! Du vågar dej absolut på biodling!! :-) Men just för att det är så mycket som kan gå åt skogen, så bör man dra igång i liten skala och låta bigården växa långsamt och med iakttagen försiktighet. Dessutom måste man ju själv hinna med och lära sej hur det hela bäst ska skötas! :-)

  Såg inlägget om hönsen en bit ner. Vilken underbar och superfin anläggning/hönsgård!!! Bodde du bara några mil närmare, så skulle jag genast bli stamkund på ägg!!! Så där önskar man ju att varje värphöna finge ha det... :-)

  SvaraRadera
 16. Förut hade vi en hörnsoffa i skinn, jättepraktiskt då man har småbarn med skinn, men jag gillade den inte alls. Vi sålde den och köpte en svart 3 sits i tyg för ca 5 år sedan, mest för att vi har ett så hopplöst lågt fönster i vardagsrummet. Vi ville haft en divan, men det hade bara sett tokigt ut framför fönstret. Nu ångrar vi oss, då det är jättetrångt på fredagsmyset och vi vuxna ofta får sitta på den lilla puffen som vi köpte till. Inte skönt för ryggen ;-)

  SvaraRadera
 17. Vi är oxå på jakt efter en ny soffa, vi har redan sett den vi ville ha. Men två divaner... men när vi mätade insåg vi att vi behöver ett större vardagsrum... alltså ut och leta igen. Tills dess får vår gamla duga :-)

  SvaraRadera