tisdag 18 juni 2013

Hildas hem

En av mina favoritbloggar är Hildas hem
Det är en sån där riktigt mysig feel-good-blogg
med många roliga pysseltips, fina bilder och härlig inspiration
.

 
Sofia, som kvinnan bakom bloggen heter, driver eget företag
och är en riktig inspiration för mig och säkert även för dig.
 
Läs och inspireras.


 
Vem är du?
Sofia Brolin, jag är 35 år och bor i ett rött hus med vita knutar ute på landet tillsammans med min make Mattias och våra 4 enormt håriga katter. Jag är vegetarian, loppisälskare, hobbyodlare och entreprenör. För 3 år sedan sade jag upp mig från min anställning som Art director för att bli egenföretagare, det är det bästa beslut jag tagit.
 
 
Berätta om ditt företag
Rent juridiskt har jag bara ett företag, Brolin form & kommunikation AB, men inom det har jag flera olika verksamheter som alla hänger ihop på ett eller annat sätt. Dels så jobbar jag mot andra företag som grafisk formgivare, fotograf och illustratör och det kan vara uppdrag såsom att formge böcker, broschyrer, hemsidor, kataloger, fotografera miljöer och produkter mm. Och dels så driver jag en webbshop, barntavlor.se, där jag säljer mina illustrationer till privatpersoner, och det är i huvudsak personifierade barntavlor men även en hel del bröllopstavlor och familjetavlor utöver detta så håller jag även ibland föreläsningar och kurser.
 
                                                                                                                                         
Hur marknadsför du dig?
Jag använder mig av sociala medier, dels min blogg, som jag får väldigt mycket företagsjobb via, men också mina båda facebooksidor och instagramkonto. Jag lägger inga pengar på marknadsföring, bara tid. Det gäller också att bygga nätverk och visa att man finns, när man väl kommit igång och fått en del kunder så rullar det på eftersom de kunderna återkommer och även rekommenderar mig till andra.
 
 
Jobbar du 8-17 eller hur lägger du upp dagen?
Eftersom jag jobbar helt ensam hemifrån, så är jag noga med att ha rutiner och börjar jobba senast 7.00 varje morgon, vid 12-tiden äter jag lite lunch och sedan jobbar jag på till 18-tiden. Helgerna försöker jag hålla mig borta från kontoret, men jag är givetvis alltid uppkopplad och läser mejl samt sköter mina sociala medier.
 
 
Vilka jobb/uppdrag tycker du är roligast?
Jag gillar faktiskt de flesta av mina uppdrag. Det som gör att det aldrig blir tråkigt är att jag har så stor variation i allt jag gör. Under våren har jag jobbat med ett jättestort uppdrag åt Casco, där jag gör kreativa pyssel genom att limma ihop saker och sedan fotograferar hur man gör dem i steg-för-steg-bilder. Jag har också blivit inbjuden som föreläsare i flera olika sammanhang där om bland annat entreprenörskap och sociala medier. En annan typ av uppdrag som ligger mig varmt om hjärtat är att göra snygga inspirationsböcker, och det brukar bli ett par böcker om året som jag formger, illustrerar och bildsätter. Just nu är jag i slutskedet av en bok som handlar om stickning och den kommer i bokhandeln till hösten.

 

8 kommentarer:

 1. Härlig läsning- igen :-)
  Jag har läst inne på Hildas hem tidigare...
  Ha en fortsatt härlig dag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Intressant läsning, det var ett tag sen jag var inne hos Sofia och kikade så det är nog dags igen ;)

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 3. Tänk vad många härliga människor det finns som vågar leva sin dröm och lyckas!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har också varit inne hos Hilda och hälsat på, hon gör så fina tavlor!

  Idén med webbutik fick jag som sagt från Suz och jag gick faktiskt in på din blogg för att kolla vad hon använde för mall. Men det är inte helt enkelt för det! Igår satt jag alldeles för länge och ändå fick jag inte riktigt ihop det. Men man lär sig massor och det är roligt!
  Kanske vore något för dig med med tanke på dina ljus. Det var inte speciellt dyrt om man tog det billigaste alternativet och det känns som att det är en bra början!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Intressant att läsa. Jag gillar kreativa människor.

  SvaraRadera
 6. Wow, vilken driftig tjej! Den bloggen måste jag kika in på!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Ja, Hildas hem läser jag också regelbundet:) Hon är så otroligt inspirerande och jag blir alltid lika sugen på att pyssla!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera