onsdag 26 juni 2013

Sockerberoende?

Jag tycker om sötsaker.
Mest kakor eller en god chokladbit.
Senaste tiden har det blivit för mycket av det goda.
Känner att jag inte mår riktigt bra av för mycket socker.
Men ändå blir jag så sugen varje dag, särskilt efter maten.
Nu har jag satt stopp.
Inga kakor, ingen choklad.
Detta är fjärde dagen utan godsaker.
Jag är så suuugen men jag kämpar på.
 
Hur gör du, fikar du något gott dagligen
eller vad tar du till mellanmål?
 
 
Bakade bullar gjorde vi häromdagen.
Gott med deg tycker Frans som stoppade in en lite
för stor bit i munnen...
 
 


14 kommentarer:

 1. Heja heja!
  Jag är mer en matmänniska men jag äter lite godis varje dag... nästan:)

  SvaraRadera
 2. Jag tillhör dem, tyvärr, som inte klarar mig utan en chokladbit varje dag:-)
  Och en och annan kaka blir det också. Men ibland får man hålla igen lite på livets goda!! Du klarar det säkert!!

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit en stor fan av fikabröd och choklad - men jag känner till det där med suget. Är lite mer "saltmänniska" - och har tidigare haft stort sug på kvällarna efter massa nötter o dyl, vilket ju blir en massa onödig energi. Sen jag började äta GI-mat sen snart 1½ år så är jag kvitt sånt, och äter mycket mindre än tidigare. Jag har kommit fram till att för har det varit för mycket kolhydrater i maten för min del. Jag kunde äta pasta tex till både lunch (låda) och middag, flera ggr i veckan. Nu äter jag mycket mer ägg och grönsaker som bas till måltiderna, och till fikat äter jag GI-knäcke (finns en massa recept på nätet). Magen mår jättebra och vikten är lägre än på 15 år... kram Milla

  SvaraRadera
 4. Det går lite i perioder men jag är oftast sjukt sugen på något litet sött till kaffet. Kram!

  SvaraRadera
 5. Nej det gör jag inte. Är överhuvudtaget dålig på att äta mellanmål; sött eller nyttigt.

  SvaraRadera
 6. Är också förtjust i fikande men försöker begränsa det till helgerna. Tycker jag blir trött av för mycket socker. Kämpa på!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det där är en lite söt sak för många tror jag. Själv tar jag gärna något till kaffet, men
  jag försöker hålla mig ifrån det. Man känner själv när det har blivit för mycket av det
  goda ;) Sötsuget sitter i ett tag men sedan klingar det av. Synd bara att man ofta faller
  för frestelsen när det har klingat bort ;)
  Ha det gott och kämpa på!!
  Kramen

  SvaraRadera
 8. Är ju otroligt förtjust i choklad, min stora last! Men jag försöker helt enkelt att inte handla hem sötsaker, det gäller att shoppa mat när man är mätt och belåten!
  Fast ibland är det ju otroligt svårt att motstå! Kämpa på ska kämpa med dig!!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag älskar choklad! Jag trodde nog jag skulle småäta mer under mammaledigheten men jag har lyckats rätt bra! Tvingar jag mig själv "ät inget gott" då blir jag bara mer och mer sugen, helt galen tom hehe.. Nädå!
  Oftast tar jag inget till kaffet när jag är ensam eller dricker kaffe med mannen, på så sätt kan jag ju unna mig en liten kaka/bulle när vi får gäster eller är borta..
  Men ibland kan bara ett litet bett hjälpa! Jag bakade choklad lchf muffin ett tag bara för att få choklad smaken och sen något gott till kaffet!

  Lycka till
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 10. Åh, jag känner igen mig!

  Ju mer sötsaker jag äter desto mer vill jag ha (OM jag inte överäter så att jag mår illa, då blir jag less på det ett tag). I o m att jag haft stora problem med magen har jag nu lagt om kosten och äter en helt annan kost än tidigare, nästan helt uteslutit gluten och äter mkt lite socker = bättre mage = mindre sötsug. Win win.

  Nu håller jag mig till max 2-3 dgr/vecka då jag "får" äta något sött/mindre nyttigt men inga stora mängder. Funkar ganska bra. Jag är INTE en sån som kan äta EN liten bit choklad och vara nöjd med det.. oooh, nej! Det triggar bara och sen är jag igång. Har brutit det mönstret och håller jag mig till några få tillfällen så funkar det bra. Har även lärt mig att gilla sånt som inte är raffinerat socker tex. lite andra fruktsorter (inga stora mängder),torkad frukt/bär, smoooties, nötter och andra alternativ till socker. Funkar!

  SvaraRadera
 11. Känner igen mig, men försöker låta bli så mycket som möjligt! Det är bara så himla svårt när jag tycker det är så roligt att baka pajer, bullar , muffins, småkakor ... bröd är också kul, men inte riktigt på samma sätt. Och finns det något hemma är det supertufft att låta bli att fika.
  Men i torsdags var jag på hälsoundersökning och då fick jag lite extra kraft att genomföra mina mål, kämpa mig fram emot det jag satte upp för ett par månader sen. Det ska banne mig gå! Men jag har bestämt mig för att det inte ska råda några totalförbud, då blir det bara bakslag. Nej, det gäller att hitta en gyllene mellanväg - där du kan hålla dig kvar. Balans på intaget och motionen, då tror jag sötsuget ger med sig och håller sig på en lagom nivå.

  Ett litet tips kan vara en smoothie på t ex banan, halvtinade jordgubbar och liten skvätt pressad apelsin eller juice. Eller äppelklyftor med en liten klick jordnötssmör, som ger både lite sött och salt. Jag bakar också gärna fröknäcke och tar som substitut bara för att få något att knapra på som är lite nyttigare.

  Vi fixar det!

  Ha en fin helg, det är ju sannerligen pysselväder i Skåne idag!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 12. En bit choklad vill jag ha varje dag. Gärna på kvällen! En last eller bara något som är gott :).....Jag märker också av för mycket socker. Undviker massa ondödiga socker fällor...nästan aldrig torkad frukt, juicer, marmelad, pasta, ris , potatis...funkar bra för mig. kram

  SvaraRadera
 13. Känner igen mig. Det blir så lätt att man äter för mycket och för mycket onyttigt nu under semestern. Man är ju hemma och det är så lätt att man går och "rotar" i skåpen.... Jag ska också ta tag i det här snart....snart.... Det finns mycket annat gott att äta och stoppa i sig, men det är svårt att ersätta choklad. Det är ju så gott...
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Jag älskar att fika och kan äta hur mycket som helst, när jag är på det humöret! Jag äter mest rätt när min träning också funkar, annars spårar det lätt ur... Mitt bästa tips för att stå emot suget är att hålla sig sysselsatt! När jag är uttråkad eller rastlös då blir det lätt att jag äter!!

  SvaraRadera