onsdag 23 januari 2013

Leka - hur kul är det?

Det är roligt att Vera nu blivit så stor så vi kan spela spel.
Häromdagen köpte vi ett Fia-spel, så det invigde vi i går.
 
Jag gillar att spela spel, pyssla och baka med barnen men att leka tycker jag är SÅ trist.
Lekar som mamma/pappa/barn är väldigt populära här just nu eller att en är människa och den
andra ska vara hund. Hur kul är det på en skala?
Nä, jag har väldigt svårt för att vara så barnslig men ibland leker jag ju det ändå men har svårt för att vara närvarande, tänker istället på annat jag borde göra.
Jag får lite dåligt samvete för det men inser att jag är ingen lekmamma på det viset helt enkelt.
 
Förresten, det var jätteroligt att läsa i kommentarerna i går att det finns många likasinnade, som gillar att gå omkring i bara "kallingarna" hemma.... 

17 kommentarer:

 1. Hih... nä, det gäller att komma in i den där barnsliga världen igen, där man var som liten. Och med alla måsten i vuxen ålder är det svårt...
  Jag och min son brukade leka att vi gick genom Jurassic park marker då vi var ute och gick. Vi fick smyga för "vilosssoraptrorn" (med mycket läspande SSS) kunde vara var som helst och den ville man inte störa! hih...
  Jag tror inte du behöver vara med i lekarna för att vara en bra mamma, bara uppmuntra dem och erbjuda rekvisita brukar vara fullt tillräckligt! :O)

  Ha det gott,
  linnea

  SvaraRadera
 2. Jag är inte heller någon "lekmamma", tycker det är aptråkigt men precis som du tycker jag att det är det kul med spel, pyssel och bakning, tur är väl det :-)
  Ha en fin dag, kram!

  SvaraRadera
 3. Tycker tyvärr också att det är väldigt uttråkande att leka.. Men mina småkillar leker med varandra och den store har blivit för stor.. Här bakas och spelas det också hellre.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Ohh jag älskar också att spela spel, tycker det är kanonkul så roligt att din äldsta gillar det också då

  ja, man ska gå på magkänslan och det känns lite drastiskt att ge medicin för magsår då han inte har det, vad ska man ge han sedan då om han skulle ha fått magsår,

  kramar

  SvaraRadera
 5. Jodå här leks det ganska mycket, vissa saker kan vara roliga... Jag gillar kuddkrig och lite fart, annars är det intte min grej det där med att leka. Spela spel gillar vi alla i familjen och det är ett bra sätt att umgås på!
  Kollat pris och en oval skylt, svart med vit text och vit "ram" (om du nu vill ha det) kostar 180:- inkl frakt.
  Jag har flera sorters höns, japansk vithätta, silkeshöns,dvärg kochin, skånsk blommehöns och några blandningar.... Värphönsen är vanliga leghorn (stavas det så?). Nej det har inte varit något större jobb med skötsel och foder att ha 300 höns men lite mer stök med ägg hantering, lysning, tvättning mm. Vi har minskat antalet och kommer minska det ännu mer då vi vill utöka annan del i vår verksamhet här på gården. Man måste ju prioritera ibland, men ras hönsen kommer bli kvar och några av leghorns hönsen också, men de ska få nytt boende i annan del av ladugården.
  Vad har ni för ras på era höns?
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag leker inte heller med mina barn, det är inte min grej liksom. Men jag pysslar gärna med dem, eller pusslar, eller bygger lego. Jag tror på att man ska göra det man gillar, man blir nog en mer närvarande förälder på det sättet!
  Kram på dej...!

  SvaraRadera
 7. Jag är också en dålig lek mamma/mormor. Men pyssla gillar jag.
  /P

  http://pernillaochpuma.blogg.se

  SvaraRadera
 8. Nej, jag är inte heller någon lekmamma. Det finns så mycket annat kul och mysigt man kan göra tillsammans med sina barn så här ska vi definitivt inte ha dåligt samvete.
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Jag är inte heller någon lekmamma, visserligen är jag inte någon mamma heller men jag har jobbat mycket på förskola och tycker det kan vara svårt att förstå det roliga i vissa lekar ;) Men man kan vara bra på så många andra sätt.
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Spela spel tillsammans är jätte skoj!
  Minns när jag hade barn i lekåldern och jag försökte mig på sådana där grejer där jag kunde vara lite "passiv"... Men det knäckte de snart och så blev jag snällt den häst eller vad de nu önskade.
  -Nä, nu är hästen trött!
  -Det gör inget, för nu är du EN KOOOOO!
  Tjosan, hoppsan...
  Att läsa, med olika röster, tyckte jag var superkul. Mamma Mu och Kråkan var min stora favorit, ibland var det svårt att bli "normal" igen. ;)
  Kanske inte har blivit det än vid närmare eftertanke...

  SvaraRadera
 11. Ååååå nej jag är absolut ingen lekmamma! Vi kan göra mycket annat kul ihop, ex läsa inredningstidningar hehe nädå skojar!
  Men man visar väl närvaro med andra saker, som du säger pyssel, bakning!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 12. Ååå...känner igen mig:-) Jag har heller inte varit vare sig en lekmamma eller pysselmamma. Däremot bakar jag gärna med barnen! Alltid något:-))

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 13. Jag spelar också hellre spel, bakar, läser en bok eller går ut i lekparken med mina. Leka rollekar det känns sådär kul:)

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig bild på er! Kul att ni huttat något ni kan umgås runt!

  Jag tycker att det är såå tråkigt att leka! Iaf med bilar som är det enda sonen vill just nu! Tur att hans pappa har lite mer tålamod! Tyvärr så avskyr jag också sällskapsspel som fia med knuff och yatzy som bara har med tur att göra, jag vill spela TP och liknande spel:) Men oj vad vad vi ska ha roligt när han kommer i"pysselåldern":)

  Haha, jag har inte varit sambo innan jag blev det med P så jag har inte fattat att hälften av alla svenska män springer runt i kallingarna hemma , inte förrän jag läste det här inne i ditt kommentarsfält:-)

  Stor kram och tack för all din härliga peppning!

  SvaraRadera
 15. Hahaha! Åhhh, vad jag känner igen mig! Det hade kunnat vara jag som skrivit detta! Jag gillar också att pyssla, spela spel, rita, pärla, leka med lera, måla, baka....ja, allt sånt. Men att leka dessa låtsaslekar där man är än det ena, än det andra är inte heller min grej. Och visst får man dåligt samvete, men det är skönt att någon vågar säga att man faktiskt tycker att det är tråkigt! Det innebär ju faktiskt inte att man älskar sina barn mindre!
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Leka har inte heller varit min grej. Då har det varit bra med en pappa (styvfar) som älskade att leka med barnen. Jag har kort på när han leker med Barbie (Bratz) med dottern, vilket de gjorde väldigt ofta. Han har alltid lekt med barnen när de var små.
  <3

  SvaraRadera
 17. Nä jag är inte heller någon lekmamma. Dock fick jag tipset av en kompis att alltid vara farmor när man ska leka mamma, pappa barn.
  Då kan man alltid säga att åhh nu måste farmor dricka lite kaffe eller åhhh nu måste farmor via sig ett tag:)
  Ha en fin dag!
  Kram Lina

  SvaraRadera