onsdag 2 januari 2013

Lång väg

 
Det kan ta tid att nå sina mål i livet.
Veta hur man vill ha det för att må som bäst.
 
Förut, när jag var yngre, hade jag ett jätteroligt och utvecklande jobb men tyckte det var så tråkigt och meningslöst att varje vardag jobba 8 - 17. Hem och äta och sedan var jag trött och då hamnade man framför TV:n. Det är väl så det ser ut för många men jag kunde inte bara acceptera det. Men i 10 år var jag kvar på samma ställe för att jag trivdes så bra med själva jobbet och jobbarkompisarna men jag tillbringade ju mer tid där än hemma och det kändes så tråkigt.
 
Nu i efterhand kan jag inte förstå att jag stod ut att ha det så i så många år. Jag kände hela tiden att jag ville ha det på ett annat sätt. Men då fick man ju bara höra: var glad att du har ett jobb.
 
Nu befinner jag mig i alla fall där jag vill vara.
Det har tagit sin lilla tid och jag vill inte  ha något ogjort för jag har lärt mig mycket längs vägen.
Och så är jag så tacksam för allt jag har i dag.
Framförallt så tacksam över att jag får vara frisk och har möjlighet att prioritera det som är viktigt för mig.
 
 


10 kommentarer:

 1. Jag jobbade några år på ett callcenter för inringande samtal. Sj biljettförsäljning. Inlåst bakom persiennerna kändes det som. Var inte persiennerna nere blänkte det i alla skärmar och det räknades procentuellt hur mycket vi var "öppen" för kund. Till sist orkade jag inte med det längre. Jag jobbar nu som uska på ett boende för gravt dementa. Jag berättar det för du frågade hur mycket procent jag jobbar. Jag jobbar nu 85 procent vilket räcker och blir över. Det är inte ett "lätt" jobb. Och precis som du skrev också, räcker inte tiden till och man springer snabbare och snabbare. Det är mycket annat som ska göras istället för att ta hand om de gamla som kräver väldigt mycket vård. Som tex allt vi ska skriva och dokumentera på datorn...Snett här i världen är det.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du verkligen har kommit till den punkt i livet då du vet vad du vill göra. Kanske är det bra att det inte alltid varit så för nu kan du uppskatta det eftersom du vet vad du jämför med! Jag önskar dig allt gott in på det nya året! Kramar från västkusten!

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker Bild. Njuter av den och funderar om jag inte borde vara bättre på att uppskatta det jag har.
  Mina barnbarn frågar ibland vad jag ska göra när jag blir "stor" och då svarar jag att det undrar jag också!
  God fortsättning på det Nya Året önskar
  Melodys matte

  SvaraRadera
 4. Så vackert det är med ljusen, du får meddela då du skickat, så nyfiken
  kram

  SvaraRadera
 5. Ibland tror jag att man behöver mogna och bli lite äldre för att komma till insikt om vad som egentligen är viktigt i livet. För mig tog det 20 år att inse att livet inte bara består av högt tempo, strävan efter mer och en massa måsten. Du frågade om vår flytt från Malmö, som verkligen var det ultimata sättet att "dra i nödbromsen". Jag har skrivit om det ganska mycket på bloggen om du vill läsa mer, t.ex. i det här inlägget: http://frokengronsblog.blogspot.se/2010/10/funderingar-vid-ett-koksbord.html

  Gott nytt år på dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej! Tack för titten inne hos mig :) vilken härlig blogg du har! Kloka tankar om jobb och fritid här över, önskar ofta att jag var modig nog att ta mig ur heltidsfällan... Underbart vackra ljus du tillverkar också. kram från en annan smålänning :)

  SvaraRadera
 7. Skönt att komma på vad man vill och ta steget att göra det. Jag har skrivit mail till dig idag.

  SvaraRadera
 8. Jag har inte en susning vad jag vill göra när jag blir stor! Just nu skulle jag tänka mig att vara hemma hela tiden ;)

  Jag tränar "hemma" mest promenader, ja powerwalks! Jag springer om det inte är för kallt! Jag har en racercykel som jag tar fram när det är varmare ute och då trampar jag några mil!
  Jag går också på yoga! Det är underbart :) nu låter ju det som om jag är ett träningsfreak, nej då det är jag inte men träningen varierar och jag rör gärna på mig, det blir många promenader när man har en liten i vagnen!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 9. Skönt att få vara nöjd med livet!
  Det bästa med mitt jobb är de fina arbetstiderna som ger mej mycket tid tillsmmans med barnen, det är viktigt tycker jag...!

  SvaraRadera
 10. Hej Anna och välkommen till blogg världen. Här är härligt att vara, många fina kontakter skapas här och tar du det bara med ro och skriver om det du vill när du vill kommer du nog att stanna. Jag kommer gärna tillbaks hit. Är sugen på att läsa mer om dina kycklingar ( vi har sju dvärghöns) och nyfiken på vad du jobbade med förut och vad du gör nu........
  Kram Kristina

  SvaraRadera